Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 39 (8568)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

„Policromie de vise”, o călătorie prin vârtejul emoțiilor, trăirilor a 24 de artiști plastici suceveni

Duminică, 18 Februarie 2024 (14:09:42)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iubitorii de artă pot să viziteze în aceste zile expoziția „Policromie de vise”, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava, unde vor descoperi lucrările a 24 de artiști plastici suceveni, care ne invită la o călătorie prin vârtejul emoțiilor și trăirilor lor.

Vernisajul expoziției a avut loc vineri, 16 februarie 2024. Mulți dintre expozanți au fost prezenți la eveniment, unii însoțiți de elevii lor, viitori artiști, alții însoțiți de familie, de prieteni, cu toții oferindu-și bucuria de a călători pentru câteva clipe prin universul culorilor, al penelului, al policromiei de vise.

Prin lucrările lor, artiștii și-au exprimat gândurile, sentimentele, ne-au captivat privirea, atenția și ne-au impresionat cu sinceritatea cu care și-au „definit” operele, lăsând mereu o fereastră deschisă pentru a comunica despre viață.

Au expus artiștii Iulia Andrieș, Loredana Axinte, Gabrel Baban, Sorin Baciu, Roxana Bliorțu, Ioan Coțofan, Elena Domnar, Eugenia Goraș, Sergiu Grapă, Adrian Grosari, Răzvan Horobeț, Oana Ruxandra Hrișcă, Viorica Moruz, Oana Chilariu Moruz, Ana Maria Ovadiuc – AMO, Marina Pișta, Pușa Pîslaru, Claudia Prelipcean, Lucia Pușcașu, Sebastian Rațiu, Dumitru Rusu, Camelia Sadovei, Isabela Tabarcea, Constantin Ungureanu BOX.

 

·        „Chintesența unei multitudini de trăiri”

 

Despre expoziție și despre artiștii care au expus a fost invitată să vorbească criticul de artă drd. Delia-Ioana Leizeriuc, consilier la Direcția Județeană pentru Cultură Suceava. Aceasta a remarcat că în cadrul acestei expoziții „avem de-a face cu o vastă policromie de vise a 24 de artiști plastici, lucrări ce se poziționează în registre diferite, care, provocându-ne o imensă trăire, se conservă într-o nealterată prospețime, ne ademenesc mereu și mereu, nedisimulând capacitatea de a ne bucura, deoarece ne conectează cu o imensă cuprindere de semnificații”.

Expoziția cuprinde tablouri cu teme diverse, precum peisaje, naturi statice și compoziții, portrete, nuduri, citadine, compoziții figurative etc. Artiștii suceveni, odată ce și-au expus lucrările pe simeze, au devenit călători prin inimile publicului. Fiecare privitor poate să dea propria interpretare tabloului, ceea ce înseamnă că acesta – tabloul - primește inedite valențe plastice, coloristice, dar și o nouă încărcătură emoțională.

„Starea de spirit a artiștilor care au expus vineri la Galeria de Artă Suceava, așa cum este ea condensată în lucrările lor de artă”, mai spune criticul de artă drd. Delia-Ioana Leizeriuc, „constituie chintesența unei multitudini de trăiri, din care se decantează ceea ce este mai caracteristic și mai profund pentru ansamblul lor, din care particularitățile parazitare ale fiecărei trăiri singulare se dizolvă, pentru a lăsa să se poziționeze stratul esențial a ceea ce este mai autentic din viața lor interioară”.

 

·        Moment poetic

 

La vernisaj a fost prezentă și eleva Adela Șulea, poetă, care a captat atenția și a încântat întregul auditoriu cu poeziile pe care le-a recitat în stil propriu, ea fiind cunoscută în urbea suceveană (și nu numai) ca o foarte bună recitatoare de poezie. Adela Șulea (n. 2006, Suceava) este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava. Este membră a Casei de Poezie Light of ink. A publicat în reviste și antologii și a câștigat premii la importante concursuri literare.

Expoziția „Policromie de vise” a fost organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România (UAPR) – Filiala Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Policromie de vise”, o călătorie prin vârtejul emoțiilor, trăirilor a 24 de artiști plastici suceveni.
 Vizualizări articol: 640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Policromie de vise”, o călătorie prin vârtejul emoțiilor, trăirilor a 24 de artiști plastici suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei