Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 35 (8564)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

USV continuă să promoveze cercetarea în zona de Nord-Est a țării

Marţi, 13 Februarie 2024 (17:49:29)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava continuă promovarea ideilor de cercetare științifică, în scopul atragerii tinerilor în cadrul acestor activități pe care instituția le dezvoltă cu succes de o bună perioadă de timp.

Această promovare asiduă se realizează prin intermediul Centrului de orientare, asociere și consiliere în cariera de cercetător (COACH USV), care de această dată organizează miercuri, 14 februarie, începând cu ora 11:00, un eveniment dedicat elevilor de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani. Întâlnirea cu tinerii constă într-un panel de discuții și o expoziție itinerantă și interactivă de carte.

Scopul acestui eveniment constă în informarea elevilor despre activitatea de cercetare și beneficiile pe care aceasta le aduce societății. Panelul discuțiilor va viza domeniile Istorie, Filosofie și Filologie, iar expoziția de carte va fi alcătuită din volume recent publicate la Editura Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Vor fi prezenți la eveniment prof. univ. dr. Elena-Brândușa Steiciuc, director COACH USV, consilier psiholog Oana Grosu și lect. univ. dr. Sergiu Raiu, consilier sociolog. „Ne-am asumat această misiune cu scopul de a familiariza tinerii din liceu cu ideea de cercetare științifică. Credem că este foarte important ca ei să înțeleagă ce face un cercetător, dar mai ales utilitatea activității sale și beneficiile practice ale conceptelor rezultate pentru societate”, a declarat prof. univ. dr. Elena-Brândușa Steiciuc.

Activitatea de promovare este realizată prin proiectul COACH USV, finanțat prin PNRR, care vizează sporirea atractivității mediului academic și de cercetare în cadrul comunității, prin îmbunătățirea serviciilor de asistență în carieră a cercetătorilor din Regiunea de Nord-Est a României, integrarea unor cercetători din străinătate în spațiul academic regional și amplificarea interesului tinerilor elevi, studenți sau doctoranzi pentru cariera academică și de cercetare împreună cu promovarea susținută a rezultatelor cercetării către publicul larg și comunitatea locală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USV continuă să promoveze cercetarea în zona de Nord-Est a țării.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
USV continuă să promoveze cercetarea în zona de Nord-Est a țării1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei