Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 35 (8564)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Mi-au ușurat calculele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din oferta absolut generoasă de meciuri de fotbal pe care canalele de sport de la noi (și în primul rând Digi Sport, desigur) ne-o oferă, eu sunt setat pe 3 campionate: al nostru, Premier League și La Liga. Sigur că mă uit și la francezi, la meciurile PSG și, de la o vreme, de când e Loti Boloni acolo, și la ale lui Metz, la nemți, fără vreo preferință anume, și la italieni, mai ales la meciurile echipelor în care joacă români, lucru care de mulți ani nu s-a mai petrecut. Rămâne pe locul 1 în inima mea La Liga, unde iubirea mea din 1958 încoace, Real Madrid, are un nou sezon excepțional, în cea mai mare parte datorită antrenorului Carlo Ancelotti și a nou-sositului Jude Bellingham, un fotbalist din galeria celor mai buni din toate timpurile. Despre el vreau să spun câte ceva. Încep cu rolul său în schimbare, probabil la cererea lui Ancelotti: de unde la început era marcatorul principal, înscriind meci de meci, de pe la începutul acestui an a devenit mai degrabă creator, coordonatorul jocului splendid pe care-l aratăReal acum. Pare la fel de fericit și când își servește colegii, nu numai când înscrie el, ceea ce înseamnă generozitate, pe care doar cei foarte mari o au. Cred că aceasta repoziționare a lui în angrenaj este legată de iminenta sosire a lui Kylian M'Bappe, parcă mai chitit pe înscris decât pe creat. Apropo: prețul final, cel de 175 de milioane pentru M'Bappe, mi-a stârnit de fapt comentariul de azi. În meciul CFR Cluj - Rapid, comentatorul a spus la un moment dat căRapid a făcut cele mai multe și mai tari și mai scumpe achiziții în această iarnă, aducând 8 fotbaliști pentru suma de 3,5 milioane de euro. Un calcul ușor de făcut zice că de 35 de milioane ar fi putut cumpăra 80 de fotbaliști de valoarea celor deja cumpărați! Iar 175, prețul lui M'Bappe, este exact de 5 ori câte 35 de milioane, deci 5X80 de fotbaliști, adică 400 în total!!! Altfel spus, cele 16 echipe din campionatul nostru, cu loturi de câte 25 de fotbaliști, care ar fi tot 400 la număr, ar valora exact cât Kylian M'Bappe singur! Mai e nevoie și de alte calcule ca să înțelegem de ce rahatul ăsta de campionat al nostru e de vreo 400 de ori mai prost decât oricare din campionatele amintite mai sus? Și că noi achiziționăm panarame pe post de fotbaliști, iar apoi ne mirăm când, în ultima etapă, unul din tolomacii ăștia de 2 lei bucata, scăpat singur pe la vreo 10 metri cu portarul, în loc să șuteze, se trântește cavacă pe tăpșan, cerșind... el știe ce, că de primit a primit doar un galben! Dincolo, Jude Bellingham a înscris al doilea gol al său contra Gironei după ce se accidentase grav, cu o entorsă urâtă, care îl va ține pe tușă vreo 3 săptămâni! 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mi-au ușurat calculele.
 Vizualizări articol: 647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Mi-au ușurat calculele5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei