Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 30 (8559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Florin Pușcașu îi solicită premierului sancționarea celor care întârzie emiterea avizului negativ pentru groapa de deșeuri de pe Mestecăniș

Miercuri, 7 Februarie 2024 (15:08:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu i-a solicitat premierului României, Marcel Ciolacu, sancționarea vinovaților și trimiterea corpului de control la Ministerul Mediului pentru a analiza de ce întârzie avizul negativ pentru groapa de gunoi din Pasul Mestecăniș. Într-o interpelare adresată premierului, Florin Pușcașu arată că la Ministerul Mediului se află în procedură de emitere a autorizației integrate de mediu aprobarea funcționării gropii de gunoi din Pasul Mestecăniș.

El a spus că, potrivit prevederilor legale, există o prevedere expresă față de distanța minimă dintre amplasamentul unui depozit de deșeuri și zonele locuite care trebuie să fie de 1.000 m. Pușcașu a explicat că depozitul este proiectat să funcționeze pentru o durată de 25 de ani, are o singură celulă de depozitare cu o capacitate de 390.000 de tone (352.500 metri cubi) și este situat la o distanță de 40,9 metri față de drumul european E 78 în punctul cel mai apropiat și la o distanță de 66 de metri de calea ferată. „La distanța de sub 1.000 de metri față de corpul depozitului se află 25 de construcții, dintre care trei cu destinație turistică, un magazin de suveniruri și 21 de locuințe. Cea mai apropiată construcție cu destinația de locuință se află la o distanță de numai 462,2 metri, în direcția nord-vest față de corpul depozitului de deșeuri”, a spus deputatul AUR de Suceava. El a mai adăugat că în raportul la studiul de evaluare a impactului asupra mediului se arată faptul că emisiile de gaz produc consecințe nocive prin inhalare și afectează zonele rezidențiale, școli, spitale aflate la mai puțin de 3 kilometri.

Florin Pușcașu a spus că autorizația integrată de mediu pentru groapa de gunoi din pasul Mestecăniș este în lucru la Ministerul Mediului de mai bine de un an. „Precizez că în cazul în care nu primesc un răspuns punctual în 30 de zile voi formula plângere penală la adresa membrilor Guvernului care îi acoperă pe vinovați”, a transmis deputatul AUR. El vrea să afle de la premierul Marcel Ciolacu data exactă la care va trimite corpul de control al Primului Ministru la Ministerul Mediului pentru a analiza de ce întârzie avizul negativ pentru acest depozit de deșeuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Florin Pușcașu îi solicită premierului sancționarea celor care întârzie emiterea avizului negativ pentru groapa de deșeuri de pe Mestecăniș.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Florin Pușcașu îi solicită premierului sancționarea celor care întârzie emiterea avizului negativ pentru groapa de deșeuri de pe Mestecăniș1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei