Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 30 (8559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pedeapsă ridicol de mică pentru un tânăr fără permis care a intrat în plin cu mașina în doi pietoni, dintre care unul a murit

Miercuri, 7 Februarie 2024 (13:37:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din Pătrăuți, judecat pentru nu mai puțin de patru infracțiuni, una mai gravă decât alta, după ce a condus o mașină fără a avea permis și a intrat în plin în doi tineri care mergeau pe marginea drumului, și care a mai și părăsit locul faptei, a fost condamnat de Judecătoria Suceava la o pedeapsă care șochează.

Narcis Cantemir Hariga a fost condamnat la măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de 6 luni. 

Dacă aceasta va fi pedeapsa finală, tânărul ar urma să urmeze un curs de reintegrare sub coordonarea Serviciului de Probațiune Suceava, fără vreo formă de executare a unei pedepse.  

Printre altele, el este obligat să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională și să nu părăsească teritoriul României fără acordul Serviciului de Probaţiune.

Singura circumstanță a inculpatului, ca să îi spunem așa, este că avea 17 ani la data accidentului și a fost judecat ca minor, însă chiar și așa apreciem pedeapsa aplicată drept exagerat de blândă.  

Mesajul transmis tinerilor cu apucături asemănătoare este extrem de periculos.

Narcis Cantemir Hariga a fost judecat pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducere fără permis. La un inculpat major, un astfel de șir de infracțiuni ar însemna câțiva ani buni de închisoare.

Sentința Judecătoriei Suceava nu este definitivă și probabil că dosarul va fi reanalizat de Curtea de Apel Suceava.  

 

·        Doi tineri de 19 ani, care mergeau pe marginea drumului, victimele nevinovate ale accidentului

 

Cumplitul accident rutier de la Pătrăuți a avut loc pe 2 ianuarie 2022, după ce inculpatul s-a urcat la volanul mașinii părinților săi și a ieșit la plimbare prin sat.

Poliția municipiului Suceava a primit un apel de urgență privind accidentul rutier cu fugă de la locul faptei produs la Pătrăuți, duminică, 2 ianuarie, la 12.55.

Au fost alertate în regim de urgență toate echipajele de poliție din zona Suceava-Dărmănești. Șoferul a fost găsit în scurt timp, la o distanță de circa 1,5 km de locul producerii accidentului. S-a stabilit că mașina a fost condusă de un localnic în vârstă de 17 ani, Narcis Cantemir Hariga.

Tânărul se deplasa pe drumul județean din Pătrăuți, la volanul unui Audi A6, pe direcția dinspre Ocolul Silvic Pătrăuți spre E 85. În zona bisericii vechi din Pătrăuți, ”șoferul” în vârstă de 17 ani a pierdut controlul asupra mașinii. Mașina a ieșit în decor prin stânga, lovindu-i în plin pe băiatul și fata de 19 ani care se deplasau pe marginea părții carosabile.

 

·        Un tânăr de 19 ani, fiu de preot, a murit după aproape o lună la ATI

 

Fără îndoială, partea cea mai delicată a cazului este legată de cei doi tineri loviți de mașină.

Cei doi tineri au fost preluați de ambulanțe în stare gravă, călcați practic de mașină. După impact, ambii au rămas întinși pe carosabil, sub privirile a zeci de martori care s-au adunat în câteva minute la locul accidentului. Martorii au sesizat imediat că șoferul a fugit. 

Dimitri Lateș, în vârstă de 19 ani, a suferit leziuni foarte grave, necesitând operații de urgență. Din păcate, după aproape o lună de spitalizare la ATI, tânărul, fiu de preot, a murit.

Fata de 19 ani a suferit și ea mai multe fracturi, suferind leziuni grave care au dus la trimiterea în judecată a șoferului și pentru vătămare corporală din culpă.

Așadar, rezumând, conducere fără permis, accident cu un mort și un rănit grav și părăsirea locului accidentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedeapsă ridicol de mică pentru un tânăr fără permis care a intrat în plin cu mașina în doi pietoni, dintre care unul a murit.
 Vizualizări articol: 828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pedeapsă ridicol de mică pentru un tânăr fără permis care a intrat în plin cu mașina în doi pietoni, dintre care unul a murit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei