Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 30 (8559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Șantaj sexual ajuns la judecată

A ademenit un medic cu partide de sex oral, iar apoi l-a șantajat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un dosar de șantaj sexual care s-a finalizat în instanță cu o condamnare cu suspendare a avut în prim-plan o femeie în vârstă de 45 de ani, din Suceava, și un medic stomatolog, trecut de vârsta de 70 de ani.  

Inculpata Delia T. a fost condamnată de Judecătoria Suceava la pedeapsa de 2 ani de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de șantaj, cu suspendarea executării pedepsei pentru 3 ani de zile.

Cum femeia și-a recunoscut fapta, judecata a decurs repede, iar spre finalul lui 2023 Judecătoria Suceava i-a aplicat inculpatei pedeapsa de 2 ani de închisoare, cu un termen de încercare de 3 ani de zile.

Sentința nu a fost atacată, prin urmare între timp a devenit definitivă.

 

  • Extracția unei măsele a dus la o întâlnire de ”mulțumire”

 

Victima din dosar este un medic stomatolog căruia îi vom păstra anonim numele.

Faptele s-au petrecut la finele anului 2018, când medicul avea 73 de ani, rezultă din dosarul de anchetă.

Din cercetările ulterioare a rezultat că medicul a avut la cabinetul său o pacientă care avusese mai multe lucrări dentare la el, timp de aproximativ un an. Medicul i-a făcut în octombrie 2018 o extracție dentară relativ simplă femeii și nu i-a mai solicitat bani pentru această intervenție.

Femeia a mulțumit și a plecat acasă, dar ulterior l-a sunat pe medic și l-a invitat la o cafea în locuința sa din Suceava, spunându-i că i se simte datoare. Medicul a mers la locuința femeii, unde aceasta s-a dezbrăcat și a ținut să îi ”mulțumească” acestuia cu un sex oral, a rezultat din cercetări și din declarații.

 

  • Cum a început șantajul

 

Medicul s-a mai deplasat ulterior încă o dată la domiciliul femeii, unde a avut parte de același tratament. Femeia a solicitat apoi să vină la cabinet, după ce i-a spus medicului că o doare o măsea. În cabinet au avut loc noi scene sexuale, însă de această dată medicul a sesizat că femeia are un comportament ciudat și a realizat la un moment dat că este înregistrat. Atunci, a scos-o afară din cabinet.

Previzibil, ulterior inculpata a început să îi trimit mesaje medicului stomatolog și să îl amenințe că va difuza înregistrarea soției și mass-mediei.

Medicul i-a dat inițial femeii suma de 1.000 de lei, în schimbul garanției că înregistrarea va fi ștearsă, însă femeia a continuat să îl caute insistent pe bărbat.

A fost momentul în care medicul a apelat la poliție, iar la începutul anului 2019 a fost organizat un flagrant. Femeia a fost prinsă cu 700 de lei, bani marcați, pe care i-a luat de la medicul șantajat.

 

  • Faptă recunoscută și pe jumătate iertată de judecători

 

Delia T. a recunoscut săvârșirea faptei, în sensul șantajului, dar s-a declarat hărțuită sexual, în sensul că partidele de sex nu ar fi fost făcute doar la inițiativa sa, fapt infirmat însă de cursul anchetei.

Imediat după flagrant, ea a fost reținută în arest pentru 24 de ore, ulterior fiind plasată sub control judiciar.

În buna tradiție a anchetelor de la noi, femeia a fost trimisă în judecată pentru șantaj de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava abia anul trecut, în 2023.

Cum femeia și-a recunoscut fapta, judecata a decurs repede, iar spre finalul lui 2023 Judecătoria Suceava i-a aplicat inculpatei pedeapsa de 2 ani de închisoare, cu un termen de încercare de 3 ani de zile.

Printre obligațiile impuse inculpatei se află 80 de zile de muncă în folosul comunității.

Sentința nu a fost atacată, prin urmare între timp a devenit definitivă.

Judecătorii au reţinut în motivarea condamnării că femeia a acționat în mod repetat, prin ameninţări tot mai insistente, de natură să producă persoanei vătămate temeri puternice, cu scopul precis de a obține în mod injust un folos patrimonial pentru sine prin intimidarea persoanei vătămate, persoana vizată fiind o persoană cunoscută în comunitate, susceptibilă de a fi afectată puternic din punctul de vedere al imaginii publice în situaţia în care informaţiile deţinute de inculpată ar fi devenit publice.

Judecătorii au decis ca femeia să nu facă totuși pușcărie având în vedere că nu s-a mai întâlnit cu legea penală (nu figura cu antecedente penale), a avut o atitudine sinceră, de recunoaștere și regret a faptei, precum și pentru că a declarat în mod scris că va presta ore de muncă în folosul comunității. 

Medicul parte vătămate în dosar nu s-a constituit parte civilă, iar inculpata a avut de suportat doar cei 1.000 de lei încasați în prima etapă a șantajului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A ademenit un medic cu partide de sex oral, iar apoi l-a șantajat.
 Vizualizări articol: 4155 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
A ademenit un medic cu partide de sex oral, iar apoi l-a șantajat1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei