Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 23 (8552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9748 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5777 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Gratuitate la călătoriile cu autobuzele TPL și pentru elevii din zona metropolitană Suceava, din februarie

Marţi, 30 Ianuarie 2024 (13:37:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Călătoriile cu mijloacele de transport în comun ale TPL Suceava devin gratuite, din februarie 2024, pentru o nouă categorie de călători – elevii din zona metropolitană Suceava, care merg la școală în unitățile de învățământ din municipiul reședință de județ.

Facilitatea, de care a menționat recent primarul Sucevei, Ion Lungu, va fi introdusă în baza unui proiect de hotărâre de Consiliu Local, inițiat împreună cu viceprimarul Lucian Harșovschi, care va fi discutat în ședința de miercuri.

„Avem o veste bună și pentru cei din zona metropolitană (Salcea, Adâncata, Mitocu Dragomirnei, Pătrăuți, Șcheia, Moara, Ipotești, Bosanci). Din februarie și elevii din aceste localități, care învață într-o unitate de învățământ din municipiul Suceava, vor beneficia de transport local GRATUIT cu mijloacele TPL”, a anunțat Lucian Harșovschi.

Directorul societății de transport în comun, Gabriel Petruc, a precizat că abonamentele gratuite pentru elevii din zona metropolitană care învață în Suceava vor putea fi eliberate chiar de joi, 1 februarie, în baza carnetelor de elevi și a unui act de identitate (carte de identitate pentru cei care au deja sau certificatul de naștere), urmând ca ulterior procedura să fie simplificată prin obținerea unor liste complete cu elevii care pot beneficia de gratuitate, de la unitățile școlare din municipiu.

 

Modificarea tarifelor la elevi și pensionari, necesară pentru decontarea gratuităților acordate

 

Viceprimarul Lucian Harșovschi, care coordonează activitatea de transport public local, a ținut să lămurească o situație greșit interpretată de unii, vizavi de un alt proiect de pe ordinea de zi a ședinței, referitor la modificarea tarifelor de transport ale TPL Suceava.

„Am văzut știri potrivit cărora TPL reintroduce abonamentele cu plată pentru elevi, studenți și pensionari. Total fals!
În ședința de CL din 31 ianuarie vom aproba ca prețurile acestora să se reducă de la 75 la 51 de lei pentru elevi, respectiv la 31 de lei pentru pensionari.
Acest lucru va echilibra plățile făcute de primărie către TPL, dar nu îi va afecta pe cei care beneficiază de facilități, acestea rămân neschimbate”, a declarat Harșovschi.

Practic, modificarea tarifelor abonamentelor TPL pentru elevi, studenți și pensionari se face doar din rațiuni de decontare a acestora de la bugetul local, mai ales că s-a constatat că numărul de abonamente eliberate gratuit s-a înmulțit și de patru ori în cazul pensionarilor, de exemplu, dar doar jumătate sau chiar mai puțin le-au și utilizat efectiv.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gratuitate la călătoriile cu autobuzele TPL și pentru elevii din zona metropolitană Suceava, din februarie.
 Vizualizări articol: 896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Gratuitate la călătoriile cu autobuzele TPL și pentru elevii din zona metropolitană Suceava, din februarie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei