Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 23 (8552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul Ioan Balan dorește informații privind proiectele de infrastructură ”fazate”

Marţi, 30 Ianuarie 2024 (09:35:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, căruia îi solicită precizări privind proiectele de infrastructură ”fazate” și asigurarea necesarului de cofinanțare pentru județul Suceava.

”Sunt deosebit de bucuros pentru faptul că actuala coaliție de guvernare a reușit performanța de a avea un grad de utilizare a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020 de peste 93%, lucru reflectat în amploarea proiectelor de investiții realizate sau demarate cu ajutorul acestor resurse financiare. Este, de asemenea, de apreciat faptul că succesiunea miniștrilor din ultimii ani la acest portofoliu a asigurat continuitatea proiectelor, în beneficiul României. Pentru mine, ca deputat reprezentând un județ și o regiune cu nevoi importante de investiții, fondurile externe nerambursabile ne-au sprijinit în ultimii ani să generăm schimbări semnificative la nivelul comunităților locale și să sprijinim Guvernul prin preluarea, de către Consiliul Județean Suceava condus de președintele Gheorghe Flutur, a unui important număr de proiecte majore pentru întreaga regiune”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul liberal și-a exprimat încrederea că actuala coaliție de guvernare va reuși ca în anul 2024 să depășească anul 2023 în privința ritmului investițional și că rata de utilizare a fondurilor europene nerambursabile pentru actualul cadru financiar multianual va fi de 100%.

În acest context, Ioan Balan dorește să afle câte proiecte derulate la nivelul județului Suceava au fost ”fazate” pentru finanțare din cadrul financiar multianual 2021-2027 și care este valoarea totală ce a rămas de finanțat din fonduri externe nerambursabile.

”Pentru a crește rata de succes a proiectelor, în calitate de fost ministru al finanțelor, vă rog să precizați ce măsuri ați propus actualului ministru al finanțelor și fost ministru al investițiilor și proiectelor europene, pentru a vă asigura că toate autoritățile administrației publice locale dispun de cotele de cofinanțare necesare derulării proiectelor (primării/consilii județene)? Dat fiind faptul că Regiunea Nord-Est are în continuare de recuperat decalaje economice importante, vă rog să precizați în ce măsură proiectele/finanțările din fonduri nerambursabile 2021-2027 vor fi prioritizate către această regiune?”, l-a întrebat Ioan Balan pe ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan dorește informații privind proiectele de infrastructură ”fazate”.
 Vizualizări articol: 756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul Ioan Balan dorește informații privind proiectele de infrastructură ”fazate”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei