Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 23 (8552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dorneanul Liviu Cepoi, omagiat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Marţi, 30 Ianuarie 2024 (14:09:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dorneanul Liviu Cepoi a fost omagiat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român cu ocazia împlinirii a 100 de ani de Jocuri Olimpice de iarnă. În echipă cu Ioan Apostol, el a obținut cea mai bună performanță din istoria sporturilor de iarnă, în proba de sanie, respectiv un loc patru în proba de dublu la sanie la Jocurile Olimpice de la Albertville, din 1992.

”Ioan Apostol și Liviu Cepoi au coborât pe canalul de la La Plagne cu un singur gând, să intre în istoria olimpică. Au fost la 351 de miimi de secundă de medalia de bronz. Cu o sanie construită în RDG și reconfigurată de ei, performanța este cu atât mai valoroasă cu cât este a doua din toate timpurile pentru România la Jocurile Olimpice de iarnă. La egalitate cu locul 4 al boberilor aviatori, Alexandru Papană și Dumitru Hubert, care au terminat pe locul 4 la JO Lake Placid 1932. Ioan Apostol și Liviu Cepoi dețin în palmaresul lor și un loc 6, al patrulea din toate timpurile pentru România la JO de iarnă, la Jocurile de la Lillehammer 1994. Ioan Apostol a fost de două ori purtător de drapel pentru România la ceremonia de deschidere, la Albertville 1992 și Lillehammer 1994. Jocurile Olimpice sunt moștenire, sărbătoare, evoluție. Să ne amintim, să celebrăm împreună sărbătoarea celor 100 de ani de la prima ediție a JO de iarnă Chamonix 1924 și să privim spre viitor”, se arată în postarea celor de la COSR.

Cea mai bună performanță din istoria sporturilor de iarnă este un loc trei la Jocurile Olimpice de iarnă din 1968, de la Grenoble. România a obținut prima și până în prezent singura medalie din istoria participărilor sale - medalia de bronz prin echipajul de bob-2 persoane, alcătuit din Ion Panțuru și Nicolae Neagoe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dorneanul Liviu Cepoi, omagiat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dorneanul Liviu Cepoi, omagiat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei