Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 21 (8550)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un tâlhar urmărit general, cunoscut cu comportament violent, încercuit și prins în locuința în care se ascundea

Sâmbătă, 27 Ianuarie 2024 (14:20:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, care figura ca urmărit general, fiind condamnat pentru că a atacat și bătut în casă doi bătrâni, a fost prins de polițiști, în urma unei acțiuni de încercuire organizate în imobilul în care individul se ascundea.

Gabriel Slabu, în vârstă de 26 de ani, era considerat foarte periculos, având în vedere modul în care a acționat în mai multe rânduri.

Polițiștii aveau date că acesta se ascunde în casa unei rude din satul Arghira astfel că joi, 25 ianuarie, a fost pusă în practică acțiunea de prindere a urmăritului.

”Având în vedere comportamentul violent și impredictibil al bărbatului, precum și posibilitatea de a fi ajutat pentru a-și asigura scăparea de către alte persoane, a fost organizat un dispozitiv complex de acțiune, format din polițiști judiciariști, cu sprijinul unei grupe de luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale și suport operativ din partea Direcției de Operațiuni Speciale. Polițiștii au descins la imobilul în cauză, fiind necesară utilizarea forței pentru pătrunderea în locație și ulterior pentru reținerea bărbatului de 26 de ani, care a încercat să se sustragă”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Gabriel Slabu a fost așadar prins și dus la audieri, El avea și un mandat de arestare emis recent pentru comiterea infracțiunilor de „lovirea sau alte violențe”, „violarea de domiciliu”, „distrugerea” și „amenințarea” .

Pedeapsa principală pe care o are de executat individul este pentru o tâlhărie comisă în 2018. Victimele au fost un bărbat în vârstă de 77 de ani și soția sa, în vârstă de 69 de ani, ambii din satul Știrbăț, comuna Udești.

Cei doi au fost atacați în propria casă, pe timp de noapte. În jurul orei 01.30, având fețele și mâinile acoperite cu fulare și mănuși, trei indivizi au pătruns în locuința victimelor, prin deschiderea ușii de la intrare și spargerea ușii din lemn de la camera în care dormeau.

În interior, a urmat o oră de groază pentru cei doi bătrâni. Cei doi bătrâni au fost loviți în mod repetat în zona feței și a capului, fiind întrebați permanent unde țin banii din casă. Din cercetări a rezultat că cei doi bătrâni au fost târâți pe jos, călcați în picioare la propriu, legați și amenințați cu moartea.

Cei trei inculpați au exercitat acte de violență fizică și amenințări asupra celor doi soți și au căutat în încăperile bucătăriei și în locuința propriu-zisă, aflată în aceeași curte, timp de aproximativ o oră, a rezultat din cercetări.

În cele din urmă, unul din bătrânii terorizați le-a spus că banii îi ține într-un dulap din dormitor și un sertar de la un corp de mobilier din bucătărie.

Din aceste locuri indivizii au furat circa 4.000 de lei. Cei doi bătrâni le-au spus polițiștilor că atacatorii aveau o serie de informații despre ei, fiind întrebați de mai multe ori unde sunt banii cu care au vândut vițica și dacă au bani la CEC. Atacatorii au avut așadar informații de la o cunoștință a victimelor, cu privire la faptul că au ceva bani în casă.

Cei trei atacatori au între 3 și 8 clase absolvite. Identificați și trimiși în judecată de polițiștii judiciariști suceveni, Dorin Constantin Spatariu, Constantin Slabu și Gabriel Slabu au fost condamnați fiecare la câte 6 ani de închisoare cu executare. Doar că Gabriel Slabu nu a putut fi găsit o perioadă de timp.

Vineri, 26 ianuarie, Gabriel Slabu a ajuns în Penitenciarul Botoșani, unde are de executat deocamdată pedeapsa de 6 ani de închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tâlhar urmărit general, cunoscut cu comportament violent, încercuit și prins în locuința în care se ascundea.
 Vizualizări articol: 1349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un tâlhar urmărit general, cunoscut cu comportament violent, încercuit și prins în locuința în care se ascundea5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei