Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 21 (8550)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Miting împotriva lui Gheorghe Flutur, cu membri și simpatizanți AUR din județele Suceava, Iași, Botoșani, Neamț, Bistrița-Năsăud și din București

Duminică, 28 Ianuarie 2024 (19:56:14)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un miting și un marș de protest au fost organizate, duminică, în municipiul Suceava, de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Conform organizatorilor, la acțiune au participat 2.000 de membri și simpatizanți, atât din județul Suceava, cât și din județele limitrofe: de la Iași 400 de persoane, Botoșani – 200 de persoane, Neamț – 150 de persoane, Bistrița-Năsăud - 100 de persoane, București – aproximativ 50 de persoane. Estimarea forțelor de ordine care au asigurat desfășurarea pașnică a protestului este că numărul participanților a fost de 1.200 de persoane.

Manifestația AUR de duminică l-a avut ca principal subiect pe președintele Consiliului Județean și al PNL Suceava, Gheorghe Flutur.

După ce președintele AUR, George Simion, prezent în fruntea manifestanților, a refuzat să meargă la întâlnirea cu Gheorghe Flutur într-un spațiu aranjat în Casa de  Cultură din Suceava, iar Gheorghe Flutur a refuzat să vină la locul de întâlnire aranjat lângă fântâna arteziană din fața sediului AUR din centrul orașului, Simion l-a acuzat pe Flutur de lașitate.

Liderul AUR a afirmat că nu merge „la căldură” să se întâlnească cu Flutur și l-a chemat pe acesta să vină afară, în mijlocul membrilor și simpatizanților AUR, în frig, așa cum în frig au stat vreme de două săptămâni fermierii și transportatorii care protestează. „Te așteptăm aici, în stradă, Gheorghe Flutur, unde e Bucovina reală”, a strigat George Simion. Lozinci precum „Nu vă fie frică/ Moldova se ridică”, „Fluturaș/ Ești un laș”, „Flutur- demisia” au fost scandate în fața sediului AUR Suceava, vreme de o oră. Simion i-a invitat la microfon pe toți cei care au nemulțumiri la adresa lui Gheorghe Flutur și a modului în care a fost condus județul Suceava sub administrație liberală. Printre cei care s-au manifestat extrem de vehement la adresa lui Flutur au fost primarul din Bosanci, Neculai Miron, parlamentarul AUR Florin Pușcașu, Gabriela Sadovschi, din Ostra, dar și alte persoane din județ, care l-au acuzat pe președintele Consiliului Județean Suceava de tot felul de lucruri, de la construirea depozitului de deșeuri de pe Mestecăniș până la migrația forței de muncă în străinătate și destrămarea familiilor.

George Simion a explicat prezența sa la mitingul organizat de AUR la Suceava împotriva lui Gheorghe Flutur afirmând că „este de datoria mea să particip la înlăturarea ultimului baron local din România”. „Ăsta nu e protestul meu, e protestul bucovinenilor”, a afirmat Simion, deși chiar colegii săi de partid au declarat că aproape 1000 dintre participanți erau din alte județe.

 

Marș de protest până la Primăria Suceava

Din fața sediului AUR manifestanții au plecat într-un marș de protest până la Primăria Suceava, scandând lozinci anti-Flutur, anti-PNL și anti-PSD – „PNL și PSD/ Aceeași mizerie”. „Se face domnul Gheorghe Flutur că nu mă găsește... Sunt aici, cu 3000 de oameni după mine. Îl așteptăm. În fiecare zi din acest an o să fim cel mai mare coșmar pentru dumnealui, pentru felul în care și-a bătut joc de Suceava, de Bucovina, de România. Dacă domnul Flutur nu vrea să vorbească nu e nici o problemă, o să vorbească în fața procurorilor”, a spus Simion pe treptele Primăriei Suceava, unde discursul contestatar s-a îndreptat și asupra primarului Ion Lungu și a viceprimarului Lucian Harșovschi. De la primărie, protestatarii AUR au revenit în fața sediului partidului, din centrul orașului, apoi s-au dispersat.

 

Mobilizare sporită a forțelor de ordine pentru prevenirea oricăror incidente

 

Organizarea a două evenimente politice în același perimetru, respectiv o întâlnire de pregătire pentru alegeri a PNL, în sala mare a Casei de Cultură din Suceava, și un miting al AUR, cu participarea președintelui George Simion, în fața Casei de Cultură, a dus la o mobilizare sporită a forțelor de ordine pentru prevenirea oricăror incidente.

Autospeciale ale jandarmilor, poliției, poliției locale și ale ISU Suceava, garduri și efective mărite de militari au făcut ca centrul orașului să arate, duminică la amiază, ca înainte de un meci Steaua-Dinamo.

Încă de duminică dimineață, AUR Suceava a transmis un comunicat de presă prin care le solicita liberalilor să spună care este proveniența banilor cu care au organizat acțiunea de la Casa Culturii și totodată a dat de înțeles că George Simion nu se va întâlni cu Gheorghe Flutur în interiorul Casei de Cultură, așa cum a propus Flutur, ci i-a cerut să vină în mijlocul membrilor și simpatizanților AUR.

„Vrem să anunțăm, ca urmare a provocării lansate de domnul Gheorghe Flutur pentru o discuție la Casa de Cultură, că Jandarmeria ne-a autorizat protestul doar începând cu ora 16:00. Pe cale de consecință, îl așteptăm pe domnul Flutur în mijlocul nostru și al sucevenilor7 de la ora 15:00, așa cum a promis. Aducerea cu arcanul de bucovineni amărâți la manifestațiile de astăzi nu este o practică ce îi face cinste președintelui CJ Suceava”, se arata în comunicat.

Liberalii au răspuns, tot printr-un comunicat de presă, că  evenimentul de duminică a avut ca scop „o întâlnire cu membrii PNL de pe colegiile din zona Suceava, Fălticeni, Siret, tema principala este legată de priorități de dezvoltare a județului Suceava și pregătirea campaniilor electorale din acest an”, iar în ceea ce privește cheltuielile, PNL spune că a închiriat Casa Culturii cu 3000 lei, iar logistica este asigurată de o firmă specializată cu care PNL are contract de 10.000 de lei plus TVA. „Sumele provin din fondurile proprii PNL Suceava”, se precizează în comunicat.

În ceea ce privește Jandarmeria, la solicitarea noastră referitoare la pregătirea pentru posibila întâlnire între cele două tabere, instituția a răspuns că „efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, în cooperare cu Inspectoratul de Poliție Județean Suceava și Poliția Locală Suceava, vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la manifestarea de protest”. Din fericire, nu s-au înregistrat nici un fel de incidente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miting împotriva lui Gheorghe Flutur, cu membri și simpatizanți AUR din județele Suceava, Iași, Botoșani, Neamț, Bistrița-Năsăud și din București.
 Vizualizări articol: 953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Miting împotriva lui Gheorghe Flutur, cu membri și simpatizanți AUR din județele Suceava, Iași, Botoșani, Neamț, Bistrița-Năsăud și din București1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei