Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 21 (8550)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bătrână atacată în casă de trei tineri, care i-au luat puținii bani din casă. Unul dintre autori are 14 ani

Sâmbătă, 27 Ianuarie 2024 (12:43:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O bătrână în vârstă de 75 de ani, din Siminicea a fost atacată în casă în scop de furt de trei tineri cu fețele acoperite. Din fericire, deși sesizați târziu, polițiștii au reușit să reacționeze eficient și să îi depisteze pe autori. Printre cei care ar fi pătruns în casă se află și un minor în vârstă de 14 ani.

Vineri, pe 26 ianuarie, în jurul orei 17.00, un polițist a fost sesizat direct de către un bărbat care l-a anunțat că soacra sa, în vârstă de 75 de ani, din Siminicea, a fost tâlhărită în propria locuință. Fapta avusese loc joi, în jurul orei 22.00.

De remarcat așadar că sesizarea a venit după 20 de ore de la comiterea faptei.

• Au bătut la ușă și apoi au intrat cu forța peste bătrână

Polițiștii au constituit o echipă operativă complexă și s-au deplasat imediat la fața locului, unde au stat de vorbă cu bătrâna și au căutat probe și urme prin casă. Bătrâna a relatat că joi seară se afla în anexa bucătărie de vară în care stă pe timp de iarnă iar la un moment dat a bătut cineva la ușă. Când a deschis ușa, un individ cu un tricou tras pe față a forțat intrarea și a trecut la amenințări. Bătrâna a relatat că în total peste ea au intrat trei indivizi.

• Au luat puținii bani din poșetă și telefonul, pentru ca bătrâna să nu poată cere ajutor

Amenințată cu moartea, victima le-a dat atacatorilor poșeta în care avea suma de 380 de lei. La plecare, unul dintre autori i-a luat și telefonul, pentru ca bătrâna să nu poată cere ajutor. Rămasă singură în casă, fără telefon, victima s-a dus abia vineri după-amiază, pe jos, spre casa fiicei sale tot din Siminicea, unde a povestit prin ce a trecut.

• Autorii, toți tineri, prinși în scurt timp. Doi sunt deja în arest

În urma unor activități investigative, criminalistice și de cercetare penală complexe polițiștii au reușit chiar de vineri seară identificarea autorilor, un minor în vârstă de 14 ani și alți doi tineri de 19 și 27 de ani.

Din cercetări și audieri s-a stabilit că tânărul de 27 de ani a avut inițiativa comiterii faptei și le-a propus celor doi să meargă să îl ajute să fure unei bătrâne banii din casă. Ajunși la locuința persoanei vătămate, cei trei și-au pus pe fețe tricouri pe care le-au legat la spate pentru a-și ascunde fața după care au bătut la ușa bătrânei. După ce au intrat în casă, au acționat după cum am descris mai sus. Ulterior, autorii au împărțit banii iar tânărul de 27 de ani s-a dus la un hotel din municipiul Suceava, unde, prin mijloacele specifice anchetei, polițiștii l-au găsit și ridicat. Ceilalți doi autori au fost ridicați de la Siminicea.

”După administrarea materialului probator, sâmbătă, 27 ianuarie, față de cei trei tineri s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Cei doi bărbații de 19 și 27 de ani au fost reținuți în arest pentru 24 de ore”, a informat comisarul-șef Ionuț Epureanu.

Minorul de 14 ani, cu răspundere penală limitată, a fost lăsat în libertate.

• Un caz în care polițiștii s-au mișcat foarte bine

Comisarul Epureanu a subliniat că polițiștii implicați în caz au acționat cu fermitate și operativitate și au reușit în mai puțin de trei ore de la sesizare să documenteze temeinic activitatea infracțională și în cazul unei grave fapte de tâlhărie calificată.

”Deși agresorii au încercat să își ascundă identitatea și fizionomia în timpul săvârșirii infracțiunii și în ciuda elementelor minime pe care le-a putut oferi victima ca urmare a vârstei și traumei suferite, prin metode investigative și criminalistice, polițiștii au reușit în mai puțin de trei ore să îi identifice pe tinerii bănuiți de comiterea faptei și să probeze activitatea infracțională”, și-a lăudat colegii, justificat, Epureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrână atacată în casă de trei tineri, care i-au luat puținii bani din casă. Unul dintre autori are 14 ani.
 Vizualizări articol: 1165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Bătrână atacată în casă de trei tineri, care i-au luat puținii bani din casă. Unul dintre autori are 14 ani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei