Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 14 (8543)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Se fac înscrieri pentru primele cursuri de formare profesională pentru șomeri din acest an

Vineri, 19 Ianuarie 2024 (14:40:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava a anunțat că a început înscrierile pentru demararea primelor cursuri din acest an de formare profesională a șomerilor care își doresc să-și găsească un loc de muncă.  

În luna ianuarie 2024 s-au început înscrierile pentru o grupă (14 cursanți) în meseria de bucătar (curs organizat la Rădăuți), o grupă cu 28 cursanți, în Competențe de comunicare în limba română (în satul Mironu), o grupă cu 14 cursanți în meseria de tâmplar (organizată în comuna Mălini) și trei grupe (42 cursanți) în meseria de agent de securitate - la Suceava și Câmpulung Moldovenesc.

Studiile minime necesare pentru accesul la cursurile de tâmplar și de agent de securitate sunt cele general obligatorii (8 sau 10 clase, în funcție de anul absolvirii), iar la cursul de Comunicare în limba română se pot înscrie și persoane cu studii primare incomplete.

Accesul la cursuri este facilitat prin decontarea transportului pe mijloacele de transport în comun, de la domiciliul cursantului la locația stabilită a cursului, precum și prin posibilitatea de a accesa un curs cât mai aproape de rezidența șomerilor înregistrați.

Au prioritate la cursuri sucevenii înregistrați în baza de date a agenției ca persoane în căutarea unui loc de muncă.  

AJOFM Suceava informează că o altă oportunitate de a obține o diplomă de calificare, dar și un loc de muncă este ucenicia la locul de muncă prin subvenționarea, din Bugetul Asigurărilor de Șomaj sau prin fonduri europene, a cheltuielilor cu formarea profesională a ucenicului, angajat din rândul șomerilor înregistrați în evidența AJOFM Suceava.

”Informăm angajatorii interesați în recrutare de personal că se pot înregistra pentru a obține finanțarea unui program de ucenicie la locul de muncă printr-o cerere trimisă prin e-mail la adresa suceava@anofm.gov.ro, cu precizarea numărului de persoane și a meseriei de care are nevoie firma sa”, a transmis AJOFM Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se fac înscrieri pentru primele cursuri de formare profesională pentru șomeri din acest an.
 Vizualizări articol: 812 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Se fac înscrieri pentru primele cursuri de formare profesională pentru șomeri din acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei