Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 14 (8543)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Record mixt pentru turneele de GS

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua de joi de la Australian Open, care a încheiat turul secund, a fost lungă cât o zi de post. Interesant, la băieți n-a fost nici măcar un favorit care să treacă în minimum de seturi! Ba chiar majoritatea au avut nevoie de decisiv, dar pot să zică mersi că au trecut cu toții mai departe. Nu degeaba favoriții sunt unde sunt, ei au acel ceva în plus față de ceilalți, care nu înseamnă neapărat un element tehnic. Mentalul, concentrarea, curajul, astea fac diferența când se ajunge la limită. Ca s-o iau invers, că e mai simplu, Rune (#8) a fost singurul favorit prețios de joi care a clacat. Acesta a pierdut în 4 seturi cu francezul Cazaux, care și-a onorat astfel Wild Card-ul primit. Nu a fost vorba de o întâmplare, ci mai degrabă de un complex, căci Cazaux îl dominase pe Rune în vremea junioratului. Alți favoriți din categoria celor scriși cu o singură cifră, care s-au scremut să treacă, în 5, au fost Medvedev (#3), Zverev (#6), Hurkacz (#9), dar putem să-l adăugăm aici și pe Ruud (#11). Toate aplauzele pentru cei care i-au solicitat la maximum: Ruusovuori, Klein, Mensik, respectiv Purcell. De unii dintre ei abia dacă se auzise până ieri. Alcaraz a lăsat și el un set lui Sonego, după cum și Djokovic lăsase unul lui Popyrin, cu o zi înainte. Ne mai desparte astfel un singur tur de optimi, iar proiecțiile amintite înaintea turneului au șanse să se îndeplinească în mare parte, căci favoriții înaintează cu prea puține pierderi. Deocamdată doar Rune e lipsă la apel, iar Ruud poate fi deraiat mâine de Norrie, după cum și Medvedev ar trebui teoretic să aibă viață grea cu Auger-Aliassime, deși părerea mea e că stilul acestuia îi convine.

Fetele au oferit încă și mai mult dramatism, fiindcă aici câteva favorite grele au părăsit competiția. Era s-o facă însăși Swiatek, care a întors de la 1-4 în decisiv cu Collins, americanca aia care se apropia cu backhandul de forța băieților. Nimic nu anunța eșecul lui Pegula (#5), ba încă în minimum e seturi, în fața franțuzoaicei Burel, însă senzația zilei a fost super tie-break-ul decisiv dintre Rybakina (#3) și rusoaica Blinkova, încheiat cu 20 la... 22! Ceea ce se constituie într-un record mixt la turneele de Grand Slam, adică inclusiv pentru partea masculină. În fine, ca să punem punct oricărei speranțe cu filon românesc, Emma Răducanu a fost și ea eliminată de chinezoaica Soranei. Unde o fi dispărut tânăra aia cu joc ce părea fără fisură?!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Record mixt pentru turneele de GS.
 Vizualizări articol: 610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Record mixt pentru turneele de GS5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei