Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 14 (8543)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Proiect pentru prevenirea violenței în mediul școlar, demarat la Școala nr. 3 Suceava

Vineri, 19 Ianuarie 2024 (10:45:39)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

 

Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava va desfășura, până în luna iunie a acestui an, proiectul PROTECT (Program pentru Reducerea și Oprirea Efectelor Cazurilor de Violentă în Educație și Cultivarea Toleranței), inițiativă care urmărește prevenirea violenței în mediul școlar.

Lansarea proiectului a avut loc joi, 18 ianuarie, în prezența elevilor, profesorilor și partenerilor – Centrul Județean pentru Resurse și Asistență Educațională Suceava, Inspectoratul Școlar Județean și Inspectoratul de Poliție Județean.

Proiectul are în vedere crearea și menținerea unui mediu școlar sigur și prietenos, oferind un refugiu pentru toți membrii comunității educaționale.

Nu în ultimul rând, acesta urmărește consolidarea relațiilor între personalul școlii, familii și elevi; încurajarea elevilor de a raporta faptele de violență și informarea martorilor pentru a adopta strategii de susținere a victimelor și de descurajare a comportamentelor violente; dezvoltarea abilităților sociale și emoționale ale elevilor, inclusiv identificarea, interpretarea, exprimarea și controlarea emoțiilor într-un mod constructiv; educarea pentru conștientizarea consecințelor săvârșirii faptelor de violență și a infracțiunilor.

În următoarea perioadă, cei implicați în proiect vor derula: „Cum a fost azi la școală?”– program de activități de parenting ce vizează implicarea părinților în a gestiona situațiile de violență în care poate fi implicat copilul lor, activități la clasă cu scopul de a preveni și combate actele de violență („Ce ție nu-ți place altuia nu-i face”, „Ce mai faci?”), Concurs de eseuri/ povești/ desene/ fotografii.

„Clubul PROTECT îi invită pe elevii mai mari, de gimnaziu, să realizeze, în calitate de voluntari, sub coordonarea partenerilor de la IPJ, o campanie de prevenire și combatere a actelor de violență. În cadrul acestui club elevii vor dezvolta abilități necesare pentru medierea conflictelor  apărute între elevi, comunicare non-violentă și conștientizarea acestora în legatură cu riscurile comportamentelor agresive”, au transmis reprezentanții unității.

Proiectul este parte a programului național „Împreună prindem curaj”, fiind finanțat de Ministerul Educației.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect pentru prevenirea violenței în mediul școlar, demarat la Școala nr. 3 Suceava.
 Vizualizări articol: 919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Proiect pentru prevenirea violenței în mediul școlar, demarat la Școala nr. 3 Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei