Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 10 (8539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

ÎPS Calinic, transportat de urgență cu elicopterul la Iași, după ce a suferit o gravă criză cardiacă produsă de un bloc atrioventricular total

Luni, 15 Ianuarie 2024 (17:53:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a suferit, luni dimineață, în timp ce se afla la birou, o gravă tulburare de ritm cardiac și a fost transportat de urgență la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava. Conform informațiilor noastre, la UPU ÎPS Calinic a fost stabilizat de medicii suceveni, dar în scurt timp a făcut o nouă criză cardiacă și din nou medicii au reușit stabilizarea. Arhiepiscopul și-a exprimat dorința de a fi transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași, unde se află medicul său cardiolog curant, care îi cunoaște istoricul medical. Având în vedere starea de sănătate, solicitarea a fost acceptată și arhiepiscopul a fost transferat.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a transmis, luni după-amiază, printr-un comunicat de presă, că „în urma unor probleme de sănătate cunoscute, Înaltpreasfinţia Sa a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe de la Suceava, după care a fost transferat la o unitate medicală din municipiul Iași, unde se află sub supraveghere medicală permanentă, urmând o serie de investigații de specialitate”.

Prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu, medicul-șef al UPU-SMURD Iași, a declarat pentru Ziarul de Iași că elicopterul SMURD a intervenit pentru un pacient ce a suferit de un bloc atrioventricular total, care are nevoie de îngrijiri de specialitate. Potrivit declarației prof. Cimpoeșu, pacientul în vârstă de 66 de ani a fost preluat de la Suceava conștient și transferat la centrul de cardiologie Iași „în vederea stimulării cardiace prin metode intervenționale”.

Enoriașii suceveni și-au exprimat întreg sprijinul pentru arhiereul lor și speră că acesta va trece cât mai repede peste acest episod neplăcut al vieții. Întreaga obște creștină a ținut să-i transmită cele mai bune gânduri și urări de sănătate pentru a putea reveni cât mai repede la slujbele pe care le oficiază într-un mod cu totul aparte, care ating inima fiecărui creștin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ÎPS Calinic, transportat de urgență cu elicopterul la Iași, după ce a suferit o gravă criză cardiacă produsă de un bloc atrioventricular total.
 Vizualizări articol: 2012 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
ÎPS Calinic, transportat de urgență cu elicopterul la Iași, după ce a suferit o gravă criză cardiacă produsă de un bloc atrioventricular total3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei