Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 10 (8539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fermierii și transportatorii care protestează n-au onorat întâlnirea cu prefectul de Suceava și șefii unor instituții direct implicate în problemele lor

Luni, 15 Ianuarie 2024 (17:15:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Protestatarii fermieri și transportatori nu și-au trimis luni reprezentanți la întâlnirea cu prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, și cu reprezentanți ai DSVSA, Direcției pentru Agricultură, APIA, ARR și ISCTR. Prefectul Moldovan a informat luni, printr-un comunicat de presă, că întâlnirea a fost convenită pentru ora 14.00, „dar demersul nu s-a concretizat”. „Din motive pe care nu le cunosc, la fel ca și sâmbătă seara, reprezentanții protestatarilor nu s-au prezentat la discuții”, a declarat Moldovan.

Cu toate acestea, pornind de la problemele care i-au fost deja aduse la cunoștință în cadrul discuțiilor purtate cu protestatarii în Vama Siret, prefectul a afirmat că a decis o serie de acțiuni pentru perioada imediat următoare. Astfel, având în vedere sesizările protestatarilor cu privire la practici neconcurențiale și punerea în vânzare a produselor alimentare neconforme sau contrafăcute, a solicitat DSVSA ca împreună cu structura specializată din cadrul IPJ Suceava să efectueze controale în toate piețele agroalimentare de pe raza județului. „Luând în considerare aspectele discutate pe parcursul zilei de ieri [duminică] cu reprezentanții fermierilor, împreună cu directorul DSVSA, Mihai Voloșeniuc, vom face demersurile necesare dotării laboratorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor cu echipamente și resursa umană necesare astfel încât să putem realiza pe plan local, operativ, analizele de conformitate ale produselor care intră în țară sau sunt comercializate pe raza județului”, a declarat Alexandru Moldovan.

De asemenea, acesta a spus că a solicitat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale să efectueze o analiză „a competențelor instituțiilor aflate sub coordonare”, întrucât în acest moment fermierii sunt controlați de reprezentanții a 4-5 instituții simultan și consideră benefică reducerea la două a instituțiilor de control, după modelul altor state din Uniunea Europeană, „fără ca această activitate să fie diluată”.

Alexandru Moldovan a mai declarat că de la APIA a solicitat „în regim de urgență” situația plăților subvențiilor pe anul 2023, iar Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier - Inspectoratul Teritorial Suceava, situația statistică a numărului de controale efectuate pe parcursul anului 2023, numărul și cuantumul sancțiunilor aplicate și efectiv încasate.

„Din discuțiile pe care le-am purtat cu reprezentantul Autorității Rutiere Române – Agenţia Suceava a reieșit că tariful de licențiere pentru transportatori nu s-a modificat din anul 2009, și nu se înregistrează sincope, probleme deosebite în activitatea cu publicul a instituției. Rămânem în continuare deschiși dialogului și fac apel la reprezentanții fermierilor și ai transportatorilor din toate grupurile să ne aducă la cunoștință prin dialog direct sau prin corespondență prin e-mail problemele punctuale, locale, cu care se confruntă și în a căror rezolvare ne putem implica instituțional”, a mai transmis prefectul de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii și transportatorii care protestează n-au onorat întâlnirea cu prefectul de Suceava și șefii unor instituții direct implicate în problemele lor.
 Vizualizări articol: 1065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fermierii și transportatorii care protestează n-au onorat întâlnirea cu prefectul de Suceava și șefii unor instituții direct implicate în problemele lor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei