Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 6 (8535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin financiar de la Primăria Suceava pentru 7 dintre proprietarii garsonierelor afectate de incendiul de pe strada Jean Bart

Miercuri, 10 Ianuarie 2024 (12:11:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte dintre proprietarii garsonierelor din blocul 7 A de pe strada Jean Bart, în care a avut loc un incendiu înainte de Crăciun, vor primi sprijin financiar de la bugetul local. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat miercuri, în conferință de presă, că dintre cei 10 proprietari ai garsonierelor care au avut de suferit în urma incendiului, pentru 7 vor fi acordate ajutoare de urgență. Astfel, 5 dintre proprietari vor primi câte 1.500 de lei, unul va primi 5.000 de lei deoarece locuința sa a fost mai puternic afectată, iar proprietarul garsonierei de la care a pornit focul și care a fost distrusă în totalitate de incendiu va primi 20.000 sau 25.000 de lei, după ce se va externa din spital. Proprietarii celorlalte trei garsoniere din bloc, pentru care administrația locală nu acordă sprijin financiar,  sunt un cetățean cu domiciliul în comuna Ipotești, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și un cetățean care este plecat la muncă în Anglia.

Reamintim că în noaptea de 21 spre 22 decembrie 2023, puțin după miezul nopții, într-o garsonieră de la etajul III din blocul 7A a pornit un incendiu, de la flacăra unui aragaz lăsată fără supraveghere. Incendiul plecat de la aragaz a cuprins rapid garsoniera, iar proprietarul, un bărbat de 52 de ani, a fost scos de pompieri din interior în stare de inconștiență și transportat la spital. Medicii l-au diagnosticat cu insuficiență respiratorie acută și arsură în proporție de 40% din suprafața corpului.

Pompierii au evacuat 50 de persoane și alte 20 s-au autoevacuat. Flăcările au distrus interiorul locuinței de la etajul III, cu toate bunurile (mobilier, electrocasnice, textile etc.). De asemenea, fumul și gazele fierbinți degajate au deteriorat ușile de pe palier, tencuiala și tavanul, atât de pe palier, cât și de la etajele inferior și superior etc. Incendiul a fost lichidat de pompieri în circa trei ore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sprijin financiar de la Primăria Suceava pentru 7 dintre proprietarii garsonierelor afectate de incendiul de pe strada Jean Bart.
 Vizualizări articol: 861 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprijin financiar de la Primăria Suceava pentru 7 dintre proprietarii garsonierelor afectate de incendiul de pe strada Jean Bart0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei