Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 6 (8535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Tenis total la United Cup

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Competiția numită United Cup este unicat, ea începe într-un an și se termină în altul! Mai mult, este și competiție mixtă interțări, dar pentru care se acordă puncte WTA și ATP. Până la finala de un dramatism absolut, pe care numai apartenența la un steag o poate induce, au fost mai multe puncte de interes. Dar înainte, cât se poate de scurt, formatul competiției: meci de simplu feminin, meci de simplu masculin, iar dacă mai era nevoie (adică dacă nu era deja 2-0 pentru una din părți), se decidea cu un dublu mixt în format rapid, adică minge decisivă la egalitate în game și maxi-tie-break la egalitate la seturi. Ei bine, în acest format, a strălucit australianul Alex De Minaur, pe care l-aș declara jucătorul turneului. A câștigat nu mai puțin de 3 meciuri de simplu contra unor adversari de Top 10, în ordine cronologică: Fritz, Djokovic, Zverev! Din păcate pentru el și pentru echipa Australiei, nu a fost suficient ca să ajungă în finală, căci echipa Germaniei s-a impus în celelalte meciuri, Zverev compensând la dublu mixt. Aici fac o paranteză, căci acesta a fost unicul meci pierdut la simplu de Zverev, tiparul echipei Germaniei fiind următorul: meci la simplu feminin pierdut de Kerber, meci la simplu masculin câștigat de Zverev, meci la dublu mixt câștigat de cuplul Zverev-Siegemund. Unica inversiune la simplu a fost în semifinala cu Australia, cu Kerber victorioasă la mare luptă în fața lui Tomljanovic, în tie-break-ul decisiv, în timp ce cuplul german deja pomenit a câștigat în maxi-tie-break cu... 15-13!

Ei bine, ca să n-o mai lungesc, finala a fost cu Polonia, care și ea trăiește prin doi sportivi, e adevărat, de top: Iga Swiatek - lider incontestabil WTA, Hurkacz - #9 ATP. După ce locomotiva Swiatek a măturat cu Kerber, inclusiv cu clasica ”lăptăreasă” (Kerber mai încasase un 0-6 de la Sakkari, dar abia a revenit după pauza de maternitate, deci are toate circumstanțele atenuante care pot exista!), a urmat un meci epic între Hurkacz și Zverev, încheiat după toate tie-break-urile posibile, adică trei! Zverev a fost condus cu set, a salvat apoi două mingi legate de meci&turneu, una pe serviciul polonezului, apoi a dus finala în prelungiri, adică la mixt. Iar aici ambii băieți au intrat la joc, deși erau după trei ore de meci intens, mult timp lăsând impresia că... se fac de râs! Într-adevăr, nu păreau în stare să pună în teren serviciile fetelor, în schimb Swiatek și Siegemund le returnau pe-ale lor! Totul până în maxi-tie-break-ul decisiv, în care Zverev și-a ridicat nivelul, arătând că stofa de campion i se potrivește mai bine decât lui Hurkacz. A fost o confruntare de la distanță cu Swiatek, care a fost jucătoarea competiției, fără îndoială, ea câștigând toate meciurile la simplu. S-a încununat în schimb Kerber, cu doar un meci câștigat la simplu, dar până la urmă ăsta e farmecul competiției pe echipe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tenis total la United Cup.
 Vizualizări articol: 638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Tenis total la United Cup5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei