Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 6 (8535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Oamenii străzii, căutați prin canale, printre conducte și în construcții abandonate, pentru a fi puși la adăpost de ger

Miercuri, 10 Ianuarie 2024 (20:40:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Valul de frig care s-a instalat de câteva zile, adus de un ciclon polar, i-a pus la grea încercare pe cei mai năpăstuiți dintre noi – oamenii străzii, cei care nu au nici măcar un acoperiș deasupra capului, nici vorbă de sisteme moderne de încălzire și confortul locuințelor.

Tocmai de aceea, noapte de noapte, polițiștii locali suceveni, dotați cu termosuri cu ceai cald și vorbe blânde, au cutreierat orașul, la temperaturi de –14 sau –15 grade Celsius, dar resimțite uneori mult mai acut, chiar și cu zece grade mai puțin, din cauza vântului și a locațiilor (ex. în lunca Sucevei), pentru a se asigura că viața celor care sunt ai nimănui nu este pusă în pericol.

Și au găsit zeci de asemenea persoane, adunate în gară (dar numai până la 23.00, când se închide clădirea), prin construcții abandonate, prin canale sau, în cazuri mai fericite, printre conductele de termoficare – la cald!

Condițiile în care trăiesc unii dintre cei care au intrat zilele acestea în grija Poliției Locale sunt greu de descris...

Mormane de gunoaie, adunate de pe la buncăre, cu șobolani și pisici roind printre ei, zi și noapte, cu fericire găsită într-un pahar cu ceai cald oferit de polițiști sau în confortul de a avea unde dormi, în condiții normale, o noapte...

Sunt oameni care nu au familii sau de care nu mai vor să știe cei ce le sunt rude, sunt „cauze pierdute”, cei de care ne ferim privirea când trecem pe lângă ei, de la care strâmbăm din nas când ajung prin apropiere, mai ales că nu au văzut săpunul și apa caldă de ceva vreme, iar hainele le sunt soioase, cei pe care nu îi vrea nimeni...

Și totuși... oameni. Cu povești de viață triste, ciudate, care devin fericiți din lucruri mărunte, care știu să și mulțumească, să zâmbească, să își amintească de cei pe care i-au avut alături, prin canale, pe care i-au găsit morți într-o dimineață sau care au reușit să se desprindă din mocirla în care s-au afundat și să facă ceva în viață... mai rar, adevărat.

Acțiunea Poliției Locale din Suceava, care se desfășoară în fiecare iarnă, a fost intensificată în această perioadă, din cauza temperaturilor foarte scăzute, care le pun viața în pericol celor care au ajuns oameni ai străzii.

Iar cum în continuare nopțile se anunță cu ger, polițiștii locali vor continua să îi viziteze, chiar de mai multe ori, să se asigure că primesc ceai cald și sunt îndrumați spre adăpostul Asociației Lumină Lină, unde, prin grija municipalității, li se asigură condiții normale de viață, măcar pentru o scurtă perioadă de timp... până când revin în stradă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oamenii străzii, căutați prin canale, printre conducte și în construcții abandonate, pentru a fi puși la adăpost de ger.
 Vizualizări articol: 990 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Oamenii străzii, căutați prin canale, printre conducte și în construcții abandonate, pentru a fi puși la adăpost de ger5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei