Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 6 (8535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

6 milioane de lei din bugetul Sucevei pe 2024 sunt pentru finanțarea echipelor de handbal și fotbal

Miercuri, 10 Ianuarie 2024 (18:21:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria și Consiliul Local Suceava continuă să sprijine sportul sucevean, chiar dacă uneori rezultatele obținute nu sunt cele așteptate, cum a fost la fotbal, unde problemele interne ale echipei s-au reflectat negativ, fiind și puternic exploatate de factori politici.

Vorbind despre bugetul municipiului Suceava pentru 2024, primarul Ion Lungu a precizat că principalele finanțări din domeniul sporturilor vor fi pentru handbal și fotbal, care vor putea beneficia de 6 milioane de lei, dar nu oricum. Handbalul, adică CSU Suceava, ar urma să primească 3,5 milioane de lei, iar fotbalul, reprezentat de Foresta - 2,5 milioane lei.

Mai mult, accesarea fondurilor va fi condiționată de victorie, pentru cei de la fotbal, unde 2023 a fost un an foarte tulbure.

“La fotbal vom avea un amendament, în sensul că vom pune un criteriu de performanță în contract. Aceștia bani se vor lua doar dacă Foresta promovează în Liga a II-a”, a precizat primarul Ion Lungu.

Acesta a precizat că municipalitatea suceveană a virat la finalul anului trecut 500.000 de lei în conturile Forestei, bani care au putut fi justificați conform documentelor depuse conform proiectului de finanțare.

Numai că banii respectivi au rezolvat doar parțial problemele financiare ale echipei de fotbal, unde salariile pe ultimele două luni din an nu au putut fi acordate.

Edilul a dat citire și unui mesaj primit de la căpitanul Forestei, Toma Niga: „Foresta își mai poate continua activitatea sau se desființează? Ar fi păcat să se desființeze tocmai acum, când suntem pe locul 1 și cu șanse de promovare. Am tot întrebat conducerea și a zis că așteaptă niște discuții între dumneavoastră și domnul Lucescu pe tema asta, de aceea v-am dat acest mesaj pentru că noi fotbaliștii și staff-ul nu știm la ora actuală ce o să se întâmple pe viitor”.

Răspunsul primarului: „Eu nu mă bag în problemele Forestei. Este un club privat. Nu decidem noi dacă se desființează. Noi asigurăm în continuare finanțare la fotbal, de aceea am și prins și în acest an bani în buget. Este o situație delicată și dacă se dorește voi avea o discuție cu domnul Lucescu pe care l-am văzut o singură dată. Primăria Suceava rămâne alături de fotbal și de Foresta”.

Primarul Sucevei a precizat că din informațiile sale, patronul companiei de transport Tarsin ar vrea să se implice în finanțarea echipei de fotbal, și dacă e așa, îl așteaptă la o discuție, cu toată deschiderea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 6 milioane de lei din bugetul Sucevei pe 2024 sunt pentru finanțarea echipelor de handbal și fotbal.
 Vizualizări articol: 665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
6 milioane de lei din bugetul Sucevei pe 2024 sunt pentru finanțarea echipelor de handbal și fotbal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei