Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 2 (8531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziția temporară interactivă „ROMLAG 1945-1965”, deschisă la Câmpulung Moldovenesc până la început de februarie

Vineri, 5 Ianuarie 2024 (14:47:42)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Expoziția temporară interactivă „ROMLAG 1945-1965” de la Muzeul Arta Lemnului (MAL) din Câmpulung Moldovenesc poate fi vizitată până pe 4 februarie 2024. Este vorba de prima expoziție temporară organizată de Muzeul Arta Lemnului (MAL) din Câmpulung Moldovenesc în colaborare cu un muzeu național, Muzeul Ororilor Comunismului în România (MOCR).

„ROMLAG 1945-1965” își propune să exploreze, prin cele cinci secțiuni tematice: Rezistența, Revoltele, Închisoarea Politică, Deportările și Frontierele, felul în care societatea românească și regimul comunist au interacționat în primele două decenii de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Conform reprezentanților Muzeului Arta Lemnului, una dintre sălile expoziției este dedicată Rezistenței anticomuniste armate din Bucovina: „Bucovina a fost prima regiune a României în care au apărut grupuri armate de luptă împotriva sovieticilor, în prima parte a anului1944, perioadă în care România participa la războiul împotriva Uniunii Sovietice. Aceste grupuri s-au format cu sprijinul Comandamentului militar româno-german, iar membrii lor au fost pregătiți de instructori germani și români, fiind totodată recrutați dintre localnici. Unii dintre ei beneficiau de instrucție militară de pe front sau erau recunoscuți pentru aptitudinile lor vânătorești și abilitățile lor de trăgători de elită, la care s-a adăugat și o bună cunoaștere a zonei în care au acționat.”

Expoziția rămâne deschisă până pe 4 februarie 2024, la parterul Muzeului Arta Lemnului, și poate fi vizitată, de marți până duminică, între orele: 9:00-17:00; ultima intrare este la ora 16:30. Tarife: 12 lei pentru adulți, 6 lei pentru pensionari, 3 lei pentru elevi și studenți. Preșcolarii pot intra gratuit.

Tot reprezentanții muzeului câmpulungean au anunțat că, la cererea publicului, lucrările din Expoziția „Refugiu” a tânărului fotograf câmpulungean Mihnea Tăutu vor mai rămâne pe simeze până pe 21 ianuarie 2024. Expoziția poate fi vizitată zilnic, de marți până duminică, între orele: 9:00-17:00, la Mansarda MAL. Fotograf de peisaj și wildlife și student în anul V la Facultatea de Medicină Veterinară din Iași, Mihnea Tăutu a pornit pe drumul fotografiei în anul 2016, când părinții i-au făcut cadou primul aparat foto „mai avansat”. A continuat de atunci să se dezvolte și să se folosească de toate mijloacele pentru a progresa continuu. Dacă doriți să luați „o porție de natură și o doză de inspirație”, vizitați în perioada următoarea expoziția de fotografie „Refugiu”. Managerul MAL, Bogdan Stamatin, a declarat că „anul 2023 a fost poate cel mai bun an din istoria muzeului nostru, cu 12 expoziții temporare, 21 de evenimente și ateliere și peste 22.000 de vizitatori”, mulțumind tuturor colaboratorilor, voluntarilor, „colegilor din Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc, primarului Mihăiță Negură și, nu în ultimul rând, dumneavoastră, prietenilor Muzeului Arta Lemnului”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziția temporară interactivă „ROMLAG 1945-1965”, deschisă la Câmpulung Moldovenesc până la început de februarie.
 Vizualizări articol: 384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziția temporară interactivă „ROMLAG 1945-1965”, deschisă la Câmpulung Moldovenesc până la început de februarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei