Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 2 (8531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aglomerație și timpi de așteptare de câteva ore, la Urgențe, în primele zile din an

Vineri, 5 Ianuarie 2024 (11:28:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Culoare sufocate de pacienți, timpi de așteptare care ajung la câteva ore și doar doi medici de gardă – este imaginea începutului de an, de la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Clinic Județean Suceava.

Circa 1.300 de persoane au cerut ajutorul medicilor urgentiști în primele patru zile ale lui 2024, afluxul de pacienți copleșind capacitatea UPU Suceava.

Însă nu toți cei care au cerut îngrijiri medicale ar fi trebuit să se adreseze urgentiștilor, mulți prezentându-se cu probleme superficiale, care ar fi suportat amânare, până la o vizită la medicul de familie, atrage atenția Sindicatul „Ambulanța” Suceava, într-un mesaj transmis în seara zilei de 4 ianuarie.

„Am văzut foarte multă lume nemulțumită de faptul că se așteaptă mult la Urgență Suceava.Suntem în data de 4 ianuarie și deja au fost consultați la UPU Suceava 1.238 de pacienți (n.r. până la ora 19.20) și până la miezul nopții se mai adaugă 100. Oameni buni, sunt doar doi medici de gardă. Ce vreți să facă???

Faceți o petiție și cereți mărirea spațiului UPU în clădirea ambulatoriului care stă degeaba nefolosit 16 ore și mărirea numărului de personal. Felicitări asistentei de la triaj pentru că a reușit să reziste până seara cu zâmbetul pe buze și să vorbească frumos cu pacienții.

Acest număr imens de prezentări la UPU arată că Medicina de Familie este la pământ și nefuncțională, iar oamenii se îndreaptă spre Urgență pentru că funcționează, dar la un asemenea număr de pacienți o să se blocheze și această latură a Medicinei de Urgență.

Mulți vin fără măcar să încerce să ia o pastiluță și să rezolve ușor o problemă de sănătate tranzitorie și ușoară și preferă să aștepte câte 8 ore la Urgență. Să fim un pic mai responsabili și să folosim acest serviciu de urgență doar la nevoie”, a transmis Sindicatul „Ambulanța” Suceava

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aglomerație și timpi de așteptare de câteva ore, la Urgențe, în primele zile din an.
 Vizualizări articol: 996 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aglomerație și timpi de așteptare de câteva ore, la Urgențe, în primele zile din an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei