Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 264 (8488)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

”Vreau să fiu ca Iuliu Maniu”, concurs cu premii atractive în bani pentru tineri inițiat de Petrea Dulgheru

Joi, 9 Noiembrie 2023 (15:06:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

2023 nu este numai ”Anul Ciprian Porumbescu”, ci este declarat oficial și ”Anul Iuliu Maniu”, pe fundamentul celor 70 de ani care se împlinesc de la moartea marelui om politic în închisoarea politică de la Sighet, respectiv 150 de ani de la naștere.

Cum autoritățile de la nivel național nu au organizat vreun eveniment major, doctorul Petrea Dulgheru, președintele organizației Suceava a PNȚ Maniu-Mihalache, a anunțat de la Suceava că partidul pe care îl reprezintă va organiza un concurs de anvergură ”Vreau să fiu ca Iuliu Maniu”, dedicat tinerilor care vor să descopere cine a fost marele om politic, printre multe altele artizanul Unirii de la 1918.

Petrea Dulgheru este inițiatorul acestui concurs și a declarat că suportă personal premiile în bani ce vor fi oferite la faza județeană a competiției destinate tinerilor între 18 și 31 de ani, „în calitate de fiu de deținut politic”.

Concurenții vor avea ca bibliografie cartea ”Iuliu Maniu Politică și morală”, scrisă de Cristian și Ana-Maria Borz, iar după lectură vor putea participa la concursul tip grilă, cu întrebări legate de activitatea și viața marelui om politic.

 

·       Premiile puse în joc pentru tinerii care vor să îl descopere pe Maniu

 

Petrea Dulgheru a anunțat că etapa județeană a concursului va avea loc pe 13 aprilie, anul viitor, la Vatra Dornei și a detaliat și premiile pe care le pune la bătaie.

Tânărul care va câștiga locul I va primi 2.000 de lei, locul II va fi premiat cu 1500 de lei, iar locul III cu 1.000 de lei. Vor mai fi oferite și 10 mențiuni, de 300 de lei fiecare.

Câștigătorii fazei județene vor participa apoi și la etapa națională a  concursului ”Vreau să fiu ca Iuliu Maniu”, care va avea loc în perioada 18-20 mai la Bădăcin, în Sălaj, localitatea natală a lui Iuliu Maniu și locul în care este deschisă de câțiva ani de zile Casa Memorială Iuliu Maniu.

 

·       Excursie gratuită în locuri pline de semnificație pentru liderii martiri ai PNȚ-ului istoric

 

”Toți tinerii care obțin unul din premiile de la faza județeană vor avea parte și de o excursie gratuită în cadrul căreia vor putea să ajungă și la Închisoarea de la Sighet, la Cimitirul Săracilor de la marginea Sighetului, la Bădăcin și în alte locuri pline de semnificație pentru liderii martiri ai PNȚ-ului istoric.

Acest concurs are în primul rând rolul de a-i aduce pe tineri aproape de Iuliu Maniu, de a afla cine a fost acesta, un adevărat martir al neamului. Personal, dacă vor fi după acest concurs măcar câțiva tineri care îl vor descoperi cu adevărat pe acesta, atunci eu voi fi foarte mulțumit.     
Ca susținător total al marelui Maniu și al valorilor moștenite de la el, respectiv morala creștină, patriotismul luminat, dreptate socială și democrație desăvârșită, voi face tot ce pot ca cel care a fost artizanul Marii Uniri de la Alba Iulia să nu fie uitat”, a transmis Petrea Dulgheru.  

Cartea despre Iuliu Maniu va fi transmisă gratuit profesorilor de istorie din județ, aceștia sau tinerii interesați de concurs putând să îl contacteze direct pe Petrea Dulgheru la numărul de telefon 0744.204.240.

La conferința de presă a PNȚ Maniu-Mihalache de la Suceava a participat și medicul veterinar Constantin Cristea, de la Gălănești, care a fost în anul 2000 unul dintre câștigătorii concursului ”Vrei să fii miliardar” și care va face parte din juriul concursului ”Vreau să fiu ca Iuliu Maniu”.

Acesta a anunțat că este alături de Petrea Dulgheru în demersurile sale la fel cum a făcut și în anul 2000, când, după ce a câștigat 125 de milioane de lei la ”Vrei să fii miliardar”, a aderat la PNȚCD pentru a-i fi aproape la greu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Vreau să fiu ca Iuliu Maniu”, concurs cu premii atractive în bani pentru tineri inițiat de Petrea Dulgheru.
 Vizualizări articol: 637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
”Vreau să fiu ca Iuliu Maniu”, concurs cu premii atractive în bani pentru tineri inițiat de Petrea Dulgheru5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei