Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 264 (8488)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Primăria Vatra Moldoviței a inaugurat două obiective noi construite în această comună, o sală de sport ultramodernă și un cămin cultural nou

Joi, 9 Noiembrie 2023 (15:58:04)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două investiții finalizate de Primăria Vatra Moldoviței prin proiecte finanțate de către Compania Națională de Investiții au fost sfințite și inaugurate miercuri, de Sărbătoarea Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil. Inaugurarea celor două obiective, o sală de sport ultramodernă și un nou cămin cultural, a reprezentat o adevărată sărbătoare pentru comunitatea din Vatra Moldoviței, la ambele evenimente fiind prezenți un număr foarte mare de locuitori ai comunei, precum și numeroase oficialități din partea administrației publice județene.

La inaugurările celor două investiții a participat primarul din Vatra Moldoviței, Virgil Saghin, alături de care au fost prezenți președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul Alexandru Moldovan, senatorul Constantin Daniel Cadariu, precum și numeroși primari din comunele și orașele învecinate și din alte zone ale județului. Slujbele de sfințire ale celor două obiective au fost oficiate de un sobor de 12 preoți.

 

·        Sala de sport din Vatra Moldoviței poartă numele campioanei mondiale și olimpice la canotaj Ancuța Bodnar

 

Primarul Virgil Saghin a ținut să precizeze că noua sală de sport din comună va purta numele campioanei mondiale și olimpice la canotaj Ancuța Bodnar, care este originară din comuna Vatra Moldoviței. Sala de sport „Ancuța Bodnar” a fost construită printr-un proiect finanțat prin CNI, cu o valoare de aproape 8 milioane de lei, lucrările fiind realizate de compania Simion Tehnoconstruct din Botoșani. Pe terenul noii săli se pot practica mai multe sporturi, fotbal, handbal, baschet, volei sau tenis, toate dotările fiind de ultimă generație.

De asemenea, la etajul sălii este amenajată o tribună cu 180 de locuri pentru spectatori. Sala de sport mai dispune de vestiare pentru echipe, cabinete pentru profesori, grupuri sanitare cu dușuri, precum și de un spațiu pentru centrala termică. Virgil Saghin a declarat că sala de sport dispune de instalații de ventilare și climatizare, instalații de încălzire și răcire, fiind racordată și la rețelele de apă și canalizare.

 

·        Noul cămin cultural din Vatra Moldoviței a fost construit printr-un proiect cu o valoare de peste 7 milioane de lei

 

A doua investiție inaugurată miercuri a fost noul cămin cultural din comuna Vatra Moldoviței, o investiție de peste 7,3 milioane de lei. La inaugurarea Căminului Cultural „Gura Izvorului”, denumit după numele ansamblului folcloric din comună, coordonat de prof. Ilaria Pușcă, au participat zeci de gospodari și copii din Vatra Moldoviței îmbrăcați în costume populare.

Virgil Saghin a precizat că noul cămin cultural are o suprafață utilă totală de 871,6 mp, cu un demisol parțial, parter și un etaj parțial. La demisol au fost amenajate un spațiu tehnic, o sală conferințe, precum și două săli pentru diverse activități, în timp ce la parterul clădirii este un hol de acces, sala pentru activități tradiționale, grupuri sanitare, o sală de spectacole, scena, grupuri sanitare și o cameră pentru actori. La etaj s-au amenajat o lojă pentru spectatori, grupuri sanitare, un birou, o bibliotecă și un spațiu administrativ. Sala de spectacole va avea 147 de locuri, la care se adaugă alte 19 locuri în lojă.

 

·        Virgil Saghin i-a mulțumit președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, pentru sprijinul acordat comunei Vatra Moldoviței

 

În discursurile ținute la cele două inaugurări, primarul Virgil Saghin a subliniat faptul că ziua de miercuri a însemnat o mare sărbătoare, cu dublă semnificație, pe de o parte Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și pe de altă parte inaugurarea celor două edificii noi, sala de sport și căminul cultural. „Această sală de sport este un vis devenit realitate. Întotdeauna venind de la Fălticeni treceam prin Cornu Luncii și vedeam o sală de sport frumoasă, imensă și mă gândeam, Doamne, oare vreodată în viața asta vom avea și noi la Vatra Moldoviței așa ceva? Iată că astăzi acel vis a devenit realitate cu ajutorul lui Dumnezeu și al domnului președinte Gheorghe Flutur. Pentru că întotdeauna domnul președinte a fost alături de comuna noastră. Și un lucru vreau să mai spun. Când am făcut-o cetățean de onoare al comunei pe campioana noastră mondială la canotaj am promis că această sală îi va purta numele și ne-am ținut de cuvânt”, a spus Virgil Saghin.

 

·        Gheorghe Flutur: Comuna Vatra Moldoviței este o comună care a înflorit în ultimii ani

 

Invitat să ia cuvântul, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a ținut să-l felicite pe primarul Virgil Saghin atât pentru cele două obiective noi finalizate, cât și pentru celelalte investiții realizate în această comună. „Vreau să spun că Virgil Saghin se bucură de o susținere mare, lumea îl apreciază, dar se bucură și în județ de apreciere, lucru demonstrat de numărul foarte mare de primari prezenți astăzi aici. Asta înseamnă prețuire și respect. Vatra Moldoviței este o comună care merită apreciere, care a dat campioni mondiali, de departe e o localitate care merită așa investiții. Felicitări sincere, dragi gospodari, sunteți o localitate care a înflorit în ultimii ani. Știu că așteptați și alte lucruri aici. Știu câte proiecte sunt pregătite, și vorbesc numai de gazul metan pe toată valea asta de la Vama, Frumosu, Vatra Moldoviței, Moldovița. Dar primarul mai are acum și 10 kilometri de drumuri și două poduri la Paltinu. Se văd lucruri serioase aici și să știți că în tot județul acesta sunt lucruri frumoase făcute și numai cei răutăcioși nu le văd”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a subliniat faptul că îl apreciază pe Virgil Saghin pentru că este un primar gospodar, care „nu calcă de două ori în același loc”.

 

·        Senatorul Cadariu: „Vatra Moldoviței merită statutul de stațiune turistică de interes național”

 

Gheorghe Flutur a fost completat de senatorul PNL de Suceava Constantin Daniel Cadariu, care a precizat că din punctul său de vedere comuna Vatra Moldoviței merită pe deplin statutul de stațiune turistică de interes național. „Pe lângă aceste două investiții noi, în Vatra Moldoviței s-au făcut și drumuri, școli, au fost ajutate bisericile, iar lucrurile continuă, pentru că în curând aici, în toată zona, se va finaliza și proiectul cu gazul metan”, a spus Cadariu.

În calitate de fost ministru al Turismului, Daniel Cadariu a spus că Vatra Moldoviței merită statutul de stațiune turistică de interes național deoarece aici se găsesc foarte multe obiective și atracții turistice concentrate într-o singură comună, cum în puține alte locuri se întâlnesc.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Vatra Moldoviței a inaugurat două obiective noi construite în această comună, o sală de sport ultramodernă și un cămin cultural nou.
 Vizualizări articol: 610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Vatra Moldoviței a inaugurat două obiective noi construite în această comună, o sală de sport ultramodernă și un cămin cultural nou0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei