Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 258 (8482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inedit

Expoziţie de stampe japoneze „Teatrul Kabuki”, la Muzeul Naţional al Bucovinei

Joi, 2 Noiembrie 2023 (09:15:42)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul Naţional al Bucovinei va fi vernisată miercuri, 8 noiembrie, la ora 15:00 (la Muzeul de Istorie), Expoziţia de stampe japoneze „Teatrul Kabuki”, o expoziție inedită, prima de acest gen din Suceava.

Toate lucrările expuse provin dintr-o colecţie privată, aparţinând avocatului și colecţionarului George Șerban din București.

Expoziţia a debutat în 2018, la Teatrul Naţional din București, după care alte 5 astfel de expoziţii au fost prezentate la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu, Muzeul Orașului Oradea, Muzeul „Regina Maria” Iași, Castelul Cantacuzino Bușteni și, cea mai recentă, la Teatrul Naţional de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galaţi, toate fiind curatoriate de dr. Alexandru Constantin Chituţă, director general al Muzeului Naţional Brukenthal.

Catalogul Expoziției „Kabuki” poartă semnătura avocatului George Șerban și a dr. Alexandru Constantin Chituţă. Din catalog am extras și o scurtă prezentare făcută de dr. Constantin-Emil Ursu, directorul general al Muzeului Național al Bucovinei: „Stampele japoneze au făcut istorie în artele plastice europene, fiind de fapt cele care au dus la apariţia impresionismului, curent artistic de la care putem vorbi de dispariţia academismului. Este unul dintre motivele pentru care invităm publicul sucevean să viziteze o expoziţie inedită, cu piese care se circumscriu artei spectacolului: imagini care prezintă actori și scene de teatru kabuki, realizate de artiști japonezi din secolele XVII-XIX”.

Directorul Emil Ursu a explicat că expoziţia a putut fi adusă la Suceava graţie dr. Alexandru Constantin Chituţă, director general al Muzeului Naţional Brukenthal, curatorul expoziţiei, care, anul trecut, a avut amabilitatea de a discuta cu proprietarul lucrărilor, generosul colecţionar George Șerban.

„Ambii, cu multă îngăduinţă și disponibilitate au ales lucrările ce se potriveau spaţiului pe care noi l-am putut pune la dispoziţie, au realizat catalogul și, mai mult, ne-au adus piesele la Suceava. Mai mult, prin amabilitatea doamnei Florica Zaharia, este expus și un chimonou ce descrie scena mamemaki, realizat în sec. XIX, piesă donată de Muzeul Metropolitan de Artă New York, pentru Colecţia Muzeului Textilelor din Băiţa. Tuturor celor menţionaţi le mulţumim pentru că au fost alături de noi, pentru întregul efort și pentru deschiderea datorită căreia această expoziţie poate fi oferită publicului Muzeului Naţional al Bucovinei”, a mai transmis dr. Constantin-Emil Ursu, directorul general al Muzeului Național al Bucovinei.

Expoziția de stampe japoneze „Teatrul Kabuki” va putea fi vizitată în perioada 8 noiembrie 2023 – 14 ianuarie 2024. Preț bilete vizitare: 4 lei pentru adulți, 2 lei pentru pensionari; 1 leu elevi/studenți.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţie de stampe japoneze „Teatrul Kabuki”, la Muzeul Naţional al Bucovinei.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziţie de stampe japoneze „Teatrul Kabuki”, la Muzeul Naţional al Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei