Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 233 (8457)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9748 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5777 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Studenții USV care nu au domiciliul în orașul Suceava au nevoie de viză de flotant pentru a circula gratuit cu autobuzele TPL

Miercuri, 4 Octombrie 2023 (13:57:12)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Studenții Universității „Ștefan cel Mare” au gratuitate pe mijloacele de transport ale societății de transport public local (TPL), însă pentru acordarea acestei facilități trebuie să aibă domiciliul în municipiul Suceava sau să aibă viză de flotant în oraș.

Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că la acest moment nu are baza legală pentru a se oferi gratuitate studenților care nu și-au legalizat șederea în municipiul reședință de județ sau celor din alte localități care fac naveta cu trenul, până la gară, de exemplu, și de acolo vin cu autobuzele TPL la universitate. În aceeași situație sunt și studenții care locuiesc în Moara și vin până la stația Universitate cu microbuzul de pe linia 6 de la stațiile campusului universitar 1 și 2 de la Moara. Lungu a afirmat că, din primăvara anului viitor, „poate fi luată în discuție” posibilitatea de extindere a gratuității pentru studenții și elevii din zona metropolitană, în colaborare cu primăriile din aceste localități.

 

·        Cum obții viza de flotant în Suceava

Până atunci, studenții care nu au domiciliul în municipiul Suceava trebuie să aibă viză de flotant pentru a beneficia de transport gratuit. De altfel, conform legii, înscrierea reședinței temporare în actul de identitate (viza de flotant) este necesară în cazul în care o persoană locuiește mai mult de 15 zile la o altă adresă decât cea din buletin.

Șefa Serviciului de Evidență a persoanelor din cadrul Primăriei Suceava, Cristina Andriescu, a explicat că pentru studenții care locuiesc la cămin procedura este foarte simplă: studenții duc cărțile de identitate la administratorul căminului, se întocmește o listă cu toți cei care solicită viză de flotant și administratorul merge la Evidența populației pentru înscriere. Viza este acordată până la data de 31 iulie anul următor.

Studenții care au închiriat locuințe de la persoane fizice au două variante. Dacă între proprietar și studentul chiriaș există un contract de închiriere înregistrat la Administrația Finanțelor Publice (ANAF) sau un contract autentificat la notar, studentul merge cu contractul și cu cartea de identitate la Evidența Populației și solicită viza, pe care o primește pentru 1 an. După expirare se face o nouă cerere.

În absența unui contract de închiriere, când studentul stă la rude, la cunoștințe sau la prieteni, acesta va trebui să meargă la Evidența Populației împreună cu proprietarul locuinței, care va prezenta actul de proprietate în original și va face o declarație de primire în spațiu. Viza este pentru 1 an și are valabilitate pe perioada în care persoana locuiește în mod efectiv la adresa pe care a declarat-o drept reședință.

Viza de flotant nu este sinonimă cu mutația: viza de flotant atestă că studentul are dreptul de a locui temporar într-o anumită locație, fără să aibă o proprietate pe numele său ori un contract de închiriere, în timp ce mutația se referă la schimbarea permanentă a adresei de domiciliu, în baza unui act legal. Mutația atrage după sine schimbarea adresei în cartea de identitate și presupune mai multe demersuri administrative.

Pentru viza de flotant nu se plătește taxă, dar la depunerea documentelor este necesară dovada plății unei taxe de timbru în valoare de 5 lei, care se poate achita la Poștă sau la ghișeul de la Taxe și Impozite din primărie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenții USV care nu au domiciliul în orașul Suceava au nevoie de viză de flotant pentru a circula gratuit cu autobuzele TPL.
 Vizualizări articol: 3810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studenții USV care nu au domiciliul în orașul Suceava au nevoie de viză de flotant pentru a circula gratuit cu autobuzele TPL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei