Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 233 (8457)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nicolae Romulus DARAMUS

Nicolae Romulus DĂRĂMUȘ


ECOLOGIA IUBIRII ȘI... VICEVERSA

IEPURELE REVIZIONIST ȘI MASTURBAREA CU MORCOV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă pe un iepure l-am întreba care este cel mai bun lucru de pe lumea asta, cu siguranță am afla că, pentru el, este un morcov.

Convins de adevărul său, dacă ar fi ales drept lider ar pădurii, iepurele ăsta plin de bune intenții ar încerca să bage morcovul pe… gât și unor vecini, musafiri și cunoscuți, chiar dacă aceștia ar fi, de pildă, acvila, vulpea sau șacalul (că tot ”se poartă” specia asta...).

De pomenitul iepure obsedat îmi amintește un personaj ce se vrea public: fostul general M.C., traseistul cu trese prin PUNR, PC, AUR și, mai nou, PNR...

Nu!... Nu-mi amintește direct el, de el însuși – căci nu iau seama la sturlubăticiile lui - ci te miri ce patrioți care îmi încarcă uneori căsuța poștală cu ceea ce cred ei că e ”adevărul istoric”: adică ”morcovul” generalului C.

Deunăzi am primit în cutia poștală - cea adevărată, de la ușă! - o hartă a ”României imense”... Da, ați citit bine... Așa i-aș zice eu, fiindcă vechea hartă a ”României mari” îi poate fi pui.

Este o hartă care ”cotropește” prin vecini, ciupind din hărțile frontierelor de azi ale Bulgariei, ale Republicii Moldova și Ungariei; alături de făcăturii tronând numele gradatului.

Așadar, pare-se că generalul ăsta, în loc să șadă în vreun balansoar, comod și cu mâța-n poală crescând nepoți, vrea rezbel, vrea sânge, vrea ”reîntregire”, vrea..., vrea..., vrea!

Trist este că insul își găsește destui adepți dintre junii negăsiți, mai cu seamă dintre dacopați și dacofili.

Aceștia, între două vizite la Mall și Penny, îmbracă un soi de costum ”daco-național”: se bagă într-o cămeșă lăbărțată făcută din vreun vechi cearșaf, trag pe ei ceva izmene albe și subțiri de li se văd chiloții, se încing cu un chimir de mușama, după care își aruncă pe umeri blana unui berbecuț. Iau apoi în mâini o sabie și un scut din placaj văcsuite cu ”lunar de sobe” și fug în fundul grădinii spre a se autofotografia eroic lângă o tufă. Apoi postează făcătura ”pe rețele”, fără a lua seama că, grăbiți să-și dovedească vrednicia, n-au renunțat la pantofii Puma.

Specia asta de iepure dotat cu morcov revizionist este prezentă însă și în vecini, fie că e vorba de Viktor Orban sau Vladimir Putin, iar detaliile tradiționaliste, deși sunt diferite, ascund același spirit.

Or, la ora actuală, a ridica sabia și a ucide în numele unor vremelnice frontiere istorice, pentru resurse și pentru ”salvarea” unei etnii cu prețul uciderii alteia și cu cel al cotropirii prin foc a ținuturilor acelora, cu tot ce-i viu în ele, este crimă.

Crimă și nimic mai puțin!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IEPURELE REVIZIONIST ȘI MASTURBAREA CU MORCOV.
 Vizualizări articol: 697 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IEPURELE REVIZIONIST ȘI MASTURBAREA CU MORCOV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei