sâmbătă, 23 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 224 (8448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,97 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5781 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Peste 1.000 de participanți la ediția de anul acesta a Crosului Sucevei

Duminică, 24 Septembrie 2023 (16:32:25)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ediția de anul acesta a Crosului Sucevei a înregistrat o participare record. Ajuns la ediția a VIII-a, Crosul Sucevei a reunit la start nu mai puțin de 1.004 participanți de toate vârstele, de la cei mai mici și până la decanul de vârstă al competiției, un fost rugbist în vârstă de aproape 86 de ani. Competiția a avut loc duminică, în centrul Sucevei, fiind organizată de Academia de Sport Suceava, cu sprijinul Primăriei Suceava. Evenimentul a fost deschis de primarul Ion Lungu, care a anunțat încă de pe acum că anul viitor vor avea loc două ediții ale Crosului Sucevei, una în primăvară și una în toamnă. Ion Lungu a dat asigurări că va fi în continuare alături de sportul sucevean, el amintind de investițiile municipalității în construirea unei săli polivalente și a unei baze sportive noi. De asemenea, el a spus că Primăria va reface și pista de atletism a stadionului. „Având în vedere numărul mare de participanți de la ediția de anul acesta, am decis de anul viitor să facem două Crosuri ale Sucevei, unul în primăvară și altul în toamnă”, a spus Ion Lungu. Invitatul special al Crosului Sucevei de anul acesta a fost Doina Melinte, campioană olimpică, mondială și europeană la atletism. În cuvântul său, Doina Melinte i-a încurajat pe suceveni să practice cât mai mult sportul. Multipla campioană le-a transmis celor prezenți că și ea a început destul de târziu sportul de performanță, însă cu perseverență și dorință a reușit să ajungă la cele mai mari competiții sportive din lume.

De precizat că cei peste 1.000 de participanți la Crosul Sucevei s-au întrecut la zece categorii, stabilite în funcție de vârstă. Primii care au luat startul au fost copiii cu vârsta sub 8 ani, care au alegat pe o distanță de 800 de metri, alături de părinții lor. Au urmat toate celelalte categorii de vârstă, până la cei de peste 50 de ani. La ediția de anul acesta, cel mai bătrân alergător a fost Aurel Hrișcă, de aproape 86 de ani, care deși se deplasează cu ajutorul unui baston a ținut să participe la competiție. Cu puțin ajutor, Aurel Hrișcă a reușit să treacă linia de final, el fiind recompensat cu o diplomă și o cupă de către organizatori. Printre cei care s-au aliniat la linia de start, la categoriile lor de vârstă, au fost și viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi și organizatoarea crosului, conf. univ. dr. Elena Vizitiu, președintele Academiei de Sport Suceava. Câștigătorii competiției au fost premiați de organizatori cu medalii, diplome, cupe, rucsacuri, agende personalizate și alte premii din partea partenerilor și sponsorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.000 de participanți la ediția de anul acesta a Crosului Sucevei.
 Vizualizări articol: 2587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 1.000 de participanți la ediția de anul acesta a Crosului Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei