Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 213 (8437)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prezent la deschiderea anului școlar în Todirești și Cajvana, Flutur spune că județul este campion la fondurile europene atrase pentru dotarea claselor

Luni, 11 Septembrie 2023 (14:41:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, luni, la deschiderea noului la școlar la două unități de învățământ din comuna Todirești și orașul Cajvana.

Împreună cu primarul din Todirești, Mugurel Bocancea, cu inspectorul general școlar, Grigore Bocanci, și cu administratorul public, Irina Vasilciuc, Gheorghe Flutur a participat la deschiderea anului școlar în satul Părhăuți, unde o școală închisă în urmă cu câțiva ani a fost redeschisă. „Am găsit copii și părinți cu zâmbetul pe buze și sunt convins că bucuria lor se datora și faptului că această școală veche de 120 de ani a fost complet renovată și dotată cu table inteligente și mobilier școlar modern, precum și faptului că a fost construit și dat în funcțiune un nou teren de sport. Bravo, Mugurel Bocancea, un primar de toată isprava!”, a spus Flutur.

El a precizat că tot luni a fost dată în funcțiune și o grădiniță nouă la Costâna, iar primăria a construit patru terenuri de sport noi în toate satele din comună.

„Aș vrea să amintesc că județul Suceava este un județ campion la accesarea banilor europeni pentru dotarea sălilor de clasă. Sunt 110 programe depuse de primării și mai sunt 14 programe de școli verzi ecologice. De asemenea, 12 școli din județul Suceava dau copiilor masa caldă la școală și eu i-am anunțat că pentru anul viitor Ministerul Educației și Guvernul României susțin introducerea unui program de masă sănătoasă în școli, de care, într-o primă etapă, vor beneficia circa un milion de copii”, a declarat șeful administrației județene.

Tot luni, Gheorghe Flutur a participat la deschiderea noului an școlar la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana, el mulțumind primarului, viceprimarului și directorului liceului din acest oraș pentru invitație. El a arătat că liceul de la Cajvana are aproape 2.000 de elevi, fiind o școală cu unul dintre cele mai mari efective de elevi din ultimul timp. „În primul rând, vreau să felicit primăria pentru preocuparea de a dota clasele cu mobilier modern, table inteligente și cu terenuri de sport”, a precizat președintele CJ Suceava. În cuvântul său, el a precizat că aici se impune găsirea unor noi soluții pentru construcția de pavilioane noi, deoarece multe școli funcționează în două schimburi. „De asemenea, este nevoie de microbuze școlare pentru că vin aici elevi nu doar din orașul Cajvana, ci și din localități limitrofe. Școala, dar și populația din zonă, așteaptă finalizarea proiectelor de apă și canal, despre care mă bucur să pot spune că sunt într-o fază destul de avansată în acest moment”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prezent la deschiderea anului școlar în Todirești și Cajvana, Flutur spune că județul este campion la fondurile europene atrase pentru dotarea claselor.
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Prezent la deschiderea anului școlar în Todirești și Cajvana, Flutur spune că județul este campion la fondurile europene atrase pentru dotarea claselor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei