Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 213 (8437)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5755 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„Respiro” pentru mai mulți copii cu autism și sindrom Down și părinții acestora, la Vama

Luni, 11 Septembrie 2023 (09:00:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația Teona Ariana Suceava a organizat, în perioada 4-8 septembrie 2023, la Vama, o nouă tabără „Respiro”, pentru mai mulți copii cu autism și sindrom Down și părinții acestora.

Tabăra s-a desfășurat în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, cu suportul „Blijdorp”.

De „respiro” avem nevoie toți. Însă, parcă și mai mult, ca să-și încarce bateriile, au nevoie mămicile acestor copii speciali, copii cu autism și sindrom Down. Mămicile mai au nevoie și de înțelegere, și de acceptare, și de prietenie. Ele ne arată cum este să ai răbdare, cum să nu-ți pierzi speranța și curajul. Sunt un exemplu despre perseverență și muncă zi de zi, alături de copil, cu terapii, cu integrare, cu acceptare în propria familie, la grădiniță, la școală și în societate. A început luni, 11 septembrie, un an nou la școală și grădiniță. Pentru ei, pentru acești copii și pentru mămicile lor, această experiență educațională începe cu nevoia de integrare și de acceptare, de conștientizare a vulnerabilității lor, din partea noastră, a tuturor.

Pentru grupul de copii și părinți care au participat la tabăra organizată la Vama, „Respiro” a însemnat emoție, integrare, diversitate, acceptare și bucurie, „mai mult decât concepte promovate în media în relație cu dizabilitatea”. „Cu <Respiro> simți din plin bucuria copiilor aparte care descoperă o altă lume, emoția părinților care se simt ascultați și înțeleși și entuziasmul voluntarilor Respiro”, au transmis organizatorii taberei.

Aceștia mulțumesc „oamenilor minunați care ne-au fost alături, ca să facem această tabără”: Tarsin SRL, Popescu Andrei, Poenariu Mircea, Estrella Nord SRL, DaniPaul Spedition SRL, Kriti SRL, Prim Consulting SRL.

Pastorul Eduart Tilihoi și preotul Cătălin Popescu au ascultat mămicile și le-au oferit „cuvinte pentru suflet”. Psihologul Elena Agavriloai a supervizat și s-a implicat în activitățile desfășurate pentru copii: terapia prin joc (ludoterapie), terapia de stimulare senzorială pe toți analizatorii, meloterapia, terapia cognitiv comportamentală, dactiloterapia (pictură cu mâinile), stimularea motricității fine și grosiere, diverse sesiuni de stimulare a atenției, a cogniției, a memoriei, precum și terapia cu animale.

Comportamentele copiilor cu minți aparte sunt foarte diverse și de aceea comunicarea, în primul rând, și abordările propuse de terapeuți au fost folositoare pentru gestionarea situațiilor de fiecare zi.

Copiii s-au transformat în cercetași, alături de voluntarii taberei „Respiro”, prin plimbările în natură și s-au entuziasmat la focul de tabără: spectacol de lumină, sunet, căldură, miros și emoție. „Mulțumim kinetoterapeuților pentru implicare: Andreia Chirilă, Florina Marica, Mihaela Gemănar, Ana Maria Cohal, Alessia Semeniuc. Mulțumim voluntarilor pentru dedicarea lor: Adina Prohoteanu, Gabriel Putină, Cătălina Cătană, Valentin Cantonaș, Teodora Sinculeț, Ioana Sinculeț, Raul Găină, Daniel Strîmbu, Eudochia Pîțu. Și de data aceasta, am simțit binecuvântarea lui Dumnezeu asupra noastră, a tuturor. Mulțumim! Bucurați-vă de sănătatea cu care ați fost binecuvântați și nu uitați că există suflete care au nevoie de suportul, atenția și implicarea noastră”, au mai transmis organizatorii.

Donațiile se pot face către Asociația Teona Ariana Suceava, pentru ca și alți copii cu dizabilități să beneficieze de tabere și de terapii cu specialiști în domeniu: cont în lei: RO57 BACX 0000 0021 0940 3001; cont în euro: RO30 BACX 0000 0021 0940 3002, deschise la UNICREDIT BANK Suceava. Pentru informații suplimentare puteți apela la telefon +40 754 510 167 sau e-mail ata.suceava@gmail.com. Contribuind la tabăra „Respiro” deveniți parte din poveste, „adoptați” un copil altfel și îi oferiți o săptămână importantă pentru evoluția lui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Respiro” pentru mai mulți copii cu autism și sindrom Down și părinții acestora, la Vama.
 Vizualizări articol: 793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Respiro” pentru mai mulți copii cu autism și sindrom Down și părinții acestora, la Vama0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei