Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 201 (8425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Caravana Institutului Oncologic din Iași a revenit în județul Suceava cu mamografii gratuite pentru depistarea cancerului de sân

Luni, 28 August 2023 (16:14:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipa mobilă a Institutului Regional de Oncologie Iași, care se ocupă de efectuarea de mamografii gratuite în vederea depistării timpurii a cancerului de sân, a revenit, luni, 28 august, în județul Suceava. Unitatea Mobilă de Screening Mamar, care este un cabinet de imagistică pe roți, dotat cu mamograf digital 3D, s-a aflat, luni, în comuna Dolheștii Mari, la căminul cultural. Marți, 29 august, va fi în comuna Mălini, la căminul cultural; miercuri, 30 august, în comuna Cacica, în curtea primăriei din satul Pârteștii de Sus; joi, 31 august, în comuna Todirești, la căminul cultural.

În ziua de 5 septembrie caravana ajunge în comuna Iaslovăț, în fața primăriei; în zilele de 6 și 7 septembrie va fi în satul Găinești, din comuna Slatina, în curtea școlii din sat; 7 septembrie, între orele 15.00 și 19.00, în comuna Ciprian Porumbescu; 8 septembrie, în comuna Bălăceana, la căminul cultural; 12 septembrie, în comuna Frătăuții Vechi, la remiza PSI.

Trei zile, pe 13, 14 și 15 septembrie, laboratorul mobil de imagistică va fi în  orașul Siret, la Centrul Cultural “Mihai Teliman”; pe 19 septembrie - în comuna Mănăstirea Humorului, la cabinetul medical; 20, 21 și 22 septembrie - în orașul Gura Humorului, în parcarea din fața catedralei; 26 septembrie - comuna Fundu Moldovei, la Casa de Cultură; 27, 28 și 29 septembrie - municipiul Câmpulung Moldovenesc, pe platoul central.

Intervalul orar pentru testări este 9.00-13.00 și 14.00-18.00. Programările pentru mamografii la Unitatea Mobilă se fac la asistentul medical comunitar sau la asistentul social din fiecare localitate unde ajunge echipa medicală, în limita locurilor disponibile, cu precizarea că într-o zi de testări se pot efectua 55-60 de mamografii.

 Femeile eligibile pentru mamografie au nevoie doar de buletin, în original și copie. Nu este necesară trimitere de la medicul de familie. Sunt eligibile pentru testare femeile cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani care nu au un diagnostic confirmat de cancer mamar, sunt asimptomatice, nu au antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar, nu sunt însărcinate sau nu alăptează și nu au făcut mamografie în ultimele 12 luni. Mamografia este o examinare radiologică specială a sânului, care ajută la detectarea modificărilor la nivelul structurii acestuia. În timpul unei mamografii, disconfortul femeilor, în cele mai multe cazuri, este minim, însă unele femei cu sâni sensibili pot avea un grad mai mare de disconfort. Specialiștii recomandă ca în timpul procedurii să nu existe urme de pudră de talc, deodorant sau loțiune în zona sânilor sau a axilelor deoarece acestea pot apărea pe mamografie ca pete de calciu și pot compromite calitatea imaginii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caravana Institutului Oncologic din Iași a revenit în județul Suceava cu mamografii gratuite pentru depistarea cancerului de sân.
 Vizualizări articol: 1411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Caravana Institutului Oncologic din Iași a revenit în județul Suceava cu mamografii gratuite pentru depistarea cancerului de sân0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei