Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 187 (8411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ioan Stan le transmite liberalilor că măsurile fiscale promovate de Guvernul Ciolacu sunt necesare pentru stabilitatea economică și socială a României

Vineri, 11 August 2023 (13:11:50)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, le-a transmis liberalilor că măsurile fiscale promovate de Guvernul condus de Marcel Ciolacu sunt necesare pentru stabilitatea economic și socială a României. Ioan Stan i-a răspuns astfel deputatului PNL de Suceava Ioan Balan, care precizase că PSD nu trebuie să se mire de faptul că liberalii vor reacționa la intenția de a promova o serie de măsuri fiscale ce afectează mediul de afaceri.

”Într-un comunicat recent, un parlamentar PNL-ist considera că PSD trebuie să privească PNL ca pe un partener de guvernare. Exact asta facem când le cerem sprijinul să promovăm măsurile guvernamentale vehiculate deja în spaţiul public. Sunt măsuri necesare, gândite tocmai pentru a evita o criză economică gravă, datorată în bună măsură felului în care s-au împrumutat şi cheltuit banii publici în perioada pandemiei şi în perioada imediat următoare. Nu mai amintim cine a fost atunci la putere, dar dacă se insistă pe această temă o vom face cu cifre şi date exacte”, a spus Ioan Stan.

El a subliniat faptul că și guvernatorul BNR, care nu face parte din PSD, a transmit un mesaj cât se poate de clar de susținere a premierului și Guvernului în realizarea reformelor fiscale necesare pentru stabilitatea economică și socială a României. Liderul PSD Suceava a arătat că, mai mult, BNR consideră că dacă nu se vor face aceste reforme, atunci România va suporta costuri financiare și sociale mult mai mari.

„La fel ca premierul Marcel Ciolacu, guvernatorul BNR consideră că este nevoie de echitate fiscală, pentru a putea susține echitatea socială și serviciile publice pentru cetățeni. De asemenea, BNR transmite un avertisment către acei lideri din PNL care în ultima perioadă au lansat tot felul de atacuri la adresa Guvernul din care fac și ei parte. BNR consideră că scandalul politic și instabilitatea politică pot afecta stabilitatea financiară a României. Iar domnul Isărescu a afirmat că fără stabilitate politică și coeziune socială nu putem avea stabilitate financiară”, a arătat Ioan Stan. În aceste condiții, el le-a solicitat liberalilor să fie parteneri de guvernare şi să dea dovadă de responsabilitate, acceptând pachetul de măsuri propus de premierul Ciolacu. „Și asta pentru că în perioada pandemiei şi cea imediat următoare, sigur numai de responsabilitate nu aţi dat dovadă”, a spus Ioan Stan.

Pe de altă parte, liderul PSD Suceava a făcut referire și la președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, precizând că recent l-a văzut pe acesta că era „din nou cu degetul pe hartă”. „Nu ne-am uitat exact ce arăta, dar sigur nu erau drumurile judeţene din Suceava. Nu mai avem nici un chef să-i reamintim de fişa postului, dar printre noianul de declaraţii fără rost, printre horele şi strigăturile pe care lumea a ajuns să le considere ridicole, poate găseşte un pic de timp să se ocupe cât de cât şi de drumurile judeţului nostru”, a declarat Ioan Stan. El i-a transmis lui Gheorghe Flutur că ar trebui să se ocupe în primul rând de drumurile județene din Hănţeşti, Zamostea, Zvoriştea și Grămeşti. „Nu de alta, dar nu s-a mai lucrat nimic la ele. Repetăm, poate înţelege: nu de drumurile naţionale se ocupă el. Degeaba se laudă cu ce s-a făcut la Vicov! De drumurile naţionale se ocupă ministrul Transporturilor. Preşedintele Consiliului Judeţean se ocupă de cele judeţene. Şi vedem în ce stare sunt acestea”, a încheiat Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan le transmite liberalilor că măsurile fiscale promovate de Guvernul Ciolacu sunt necesare pentru stabilitatea economică și socială a României.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Stan le transmite liberalilor că măsurile fiscale promovate de Guvernul Ciolacu sunt necesare pentru stabilitatea economică și socială a României1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei