Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 187 (8411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Competiția Hard Enduro Bucovina, anulată în lipsa unui aviz al Agenției Naționale a Ariilor Naturale Protejate

Vineri, 11 August 2023 (17:24:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a zecea ediție a concursului Hard Enduro Bucovina, care urma să aibă loc la finele acestei săptămâni (12-13 august), în Câmpulung Moldovenesc, a fost anulată deoarece traseul propus era prin păduri aflate în ariii protejate Natura 2000.

La concurs erau așteptați aproximativ 150 de participanți, din cinci țări, dar și numeroși spectatori, încât turismul local beneficia de organizarea evenimentului.

Problema e că legislația în vigoare interzice astfel de manifestări în ariile naturale protejate, în lipsa unor avize speciale, care se obțin de la Agenția Națională a Ariilor Protejate.

„Accesul neautorizat cu motociclete, ATV-uri, sănii cu motor, autoturisme sau alte tipuri de autovehicule, pe suprafaţa ariilor naturale protejate, în afara drumurilor publice, a drumurilor forestiere pe care accesul nu este interzis prin semne sau bariere şi a terenurilor special amenajate şi semnalizate în acest scop constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoane fizice şi de la 30.000 lei la 60.000 lei pentru persoane juridice”, potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 57 din 20 iunie 2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice.

Revoltați, organizatorii evenimentului „arată cu degetul” spre exploatările de masă lemnoasă autorizate pe anumite parcele, dar, pe de altă parte, se arată optimiști vizavi de organizarea unui eveniment mai mare, anul viitor:

„După eforturi zadarnice cu ANANP (Agenția Națională a Ariilor Naturale Protejate) și noile legi în vigoare, care permit drujbele și tafurile în siturile Natura 2000 și se opun câtorva enduriști o dată pe an, vă anunțăm cu mare părere de rău că ediția de anul acesta se amână pe anul viitor. Vă așteptăm cu mare drag în 2024 la un Double edition incendiar”.

Trebuie menționat faptul că situația de la Suceava nu e unică, o altă competiție internațională SuperKarpata Trophy, organizată în Munții Apuseni, fiind oprită deoarece nu avea aviz emis de către ANANP – ST Bihor, mai multe amenzi fiind aplicate de către Garda de Mediu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Competiția Hard Enduro Bucovina, anulată în lipsa unui aviz al Agenției Naționale a Ariilor Naturale Protejate.
 Vizualizări articol: 871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Competiția Hard Enduro Bucovina, anulată în lipsa unui aviz al Agenției Naționale a Ariilor Naturale Protejate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei