Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 178 (8402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Deviere „la urgență” a magistralei de apă potabilă din Câmpulung Moldovenesc și rezerve de apă aduse cu pompierii

Marţi, 1 August 2023 (12:36:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ jumătate din populația municipiului Câmpulung Moldovenesc a rămas fără apă la robinete, în plin sezon estival, de luni dimineață, până cel puțin miercuri dimineață. Turiștii veniți în stațiunea de la poalele Rarăului sunt și ei afectați de nedorita oprire de apă de la finele lunii lui Cuptor (iulie) și început de Gustar (august).

Cauza o reprezintă o avarie apărută luni dimineață, la magistrala de apă potabilă a municipiului, care aparține administrației locale și este concesionată operatorului regional ACET, care ar fi putut fi remediată în aceeași zi. Doar că porțiunea unde s-a produs avaria traversează un teren privat, iar proprietarul a refuzat accesul echipei de intervenție.

În aceste condiții, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a luat decizia ca respectiva conductă să fie deviată, să nu mai treacă prin curtea omului, ci să fie pe domeniul public, iar lucrarea, începută luni, continuată în noaptea de luni spre marți și în cursul zilei de marți, cu mai multe echipe, ar urma să fie finalizată cel târziu în noaptea de marți spre miercuri.

„Devierea conductei ar urma să fie finalizată astăzi, dar urmează apoi probele de presiune, spălarea conductelor și pornirea stației de pompe. Durează să umplem și conducta de aducțiune, încet reluăm distribuția pe oraș, unde rețelele sunt golite. Mâine dimineață ar trebui să înceapă să ajungă apa la robinete, dar treptat, nu va fi în toate zonele de la început”, a precizat Daniel Coca, directorul agenției ACET din Câmpulung Moldovenesc.

Între timp, pompierii militari suceveni răspund nevoilor cetăţenilor din municipiul Câmpulung Moldovenesc şi transportă apă menajeră, cu ajutorul autospecialelor, în diferite zone din localitate.

Apa transportată şi distribuită provine de la rețeaua locală funcțională şi este destinată doar pentru uz menajer, şi nu pentru consumul populaţiei.

Transporturile sunt efectuate la solicitarea autorităţilor publice locale din municipiul Câmpulung Moldovenesc și se vor derula până la repunerea în funcțiune a rețelei de apă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deviere „la urgență” a magistralei de apă potabilă din Câmpulung Moldovenesc și rezerve de apă aduse cu pompierii.
 Vizualizări articol: 1208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deviere „la urgență” a magistralei de apă potabilă din Câmpulung Moldovenesc și rezerve de apă aduse cu pompierii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei