Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 178 (8402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Neînțelegeri

Președintele CJ și consilierul județean PSD Gheorghe Iacob, supărați că directoarea DSP a lipsit de la o ședință la care n-a fost invitată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și liderul grupului de consilieri județeni PSD, Gheorghe Iacob, și-au manifestat, luni, nemulțumirea că directoarea Direcției de Sănătate Publică Suceava, Daniela Odeh, nu a fost prezentă la ședința deliberativului din această lună, la care, la final, s-a discutat despre salubritatea produselor alimentare comercializate în județul Suceava.

Președintele ATOP, Tudor Plăcintă, i-a informat pe consilierii județeni că DSP a transmis că nu are atribuții de control în acest domeniu și că nu a trimis un reprezentant la ședință. Consilierul Gheorghe Iacob a declarat că nu consideră normală această atitudine, în condițiile în care orice firmă care comercializează produse alimentare are nevoie de un aviz din partea DSP. „Din moment ce mă obligi să cer autorizație de la tine, cum vii acum și spui că nu ai autoritatea să faci asemenea controale?! Mi se pare o aberație”, a spus consilierul Iacob. „Trebuie să urmărești”, a completat răspicat președintele Flutur. Acesta a remarcat, totodată, că reprezentantul DSP este singurul care nu a răspuns invitației de participare la ședința de luni.

Contactată telefonic și întrebată care a fost motivul refuzului de a participa la ședința deliberativului județean, directoarea DSP, Daniela Odeh, a declarat că instituția pe care o conduce nu a fost invitată. „În data de 6 iulie a.c. DSP Suceava a primit o adresă din partea Consiliului Județean Suceava, prin care ni se solicita transmiterea unei informări către ATOP Suceava referitoare la controalele efectuate privind prezența reziduurilor de pesticide, biostimulatori etc. la nivelul fructelor și legumelor provenite din producția autohtonă sau din import. Răspunsul DSP Suceava a fost că instituția noastră nu a efectuat controale în acest domeniu, neavând competența de a efectua controale și de a preleva probe de plante și produse vegetale destinate consumului uman sau animal în vederea efectuării analizelor de laborator, iar laboratoarele noastre nu sunt acreditate pentru efectuarea acestui tip de analize”, a declarat Daniela Odeh. Referitor la absența unui reprezentant al DSP Suceava de la ședința CJ Suceava de luni, șefa DSP a spus că ea este în concediu până la 1 august a.c., dar „DSP Suceava nu a primit nici o invitație în acest sens”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președintele CJ și consilierul județean PSD Gheorghe Iacob, supărați că directoarea DSP a lipsit de la o ședință la care n-a fost invitată.
 Vizualizări articol: 1419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Președintele CJ și consilierul județean PSD Gheorghe Iacob, supărați că directoarea DSP a lipsit de la o ședință la care n-a fost invitată4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei