Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 178 (8402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consiliul Județean Suceava a dat startul manifestărilor organizate în Luna Diasporei

Marţi, 1 August 2023 (13:02:48)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Județean Suceava a dat startul evenimentelor organizate în cadrul ediției de anul aceasta a Lunii Diasporei. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că pe tot parcursul lunii august vor avea loc mai multe manifestări dedicate sucevenilor care în această perioadă se întorc acasă din străinătate. Gheorghe Flutur a precizat că programul evenimentelor dedicate sucevenilor din diaspora este unul bogat, cu spectacole folclorice, festivaluri și simpozioane. Flutur a subliniat că un lucru îmbucurător este și faptul că la începutul Lunii Diasporei la Aeroportul ”Ștefan cel Mare” a fost deschis un nou terminal. „Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare Suceava este mai primitor, pentru că a intrat în funcțiune noul terminal. În felul acesta aeroportul poate fi face față unui trafic mai mare, fiind și mai confortabil pentru cei care călătoresc în țară sau în străinătate”, a spus șeful administrației județene. El a adăugat că administrația județeană va continua eforturile pentru a deschide noi destinații externe de la Aeroportul ”Ștefan cel Mare”. „Noi am creat condiții corespunzătoare, dar foarte mult contează găsirea unor operatori aerieni care să deschidă curse pe destinații dorite, și mă refer la Spania, Israel, Austria și Irlanda, unde suntem în căutare de noi operatori”, a precizat Gheorghe Flutur.

În ceea ce privește programul Lunii Diasporei, pe 3 august, la Muzeul Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc, începând cu ora 11:00 va avea loc o întâlnire de lucru pe problematica copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Dezbaterea este organizată de organizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului în parteneriat cu Primăria Câmpulung Moldovenesc, Fundația Umanitară Te Aud România, Organizația Salvați Copiii București, Asociația Eliberare București-Centrul Suceava, Asociația pentru Parteneriat Social Bucovina. Între 11 și 15 august, sucevenii din Diaspora și nu numai sunt așteptați la Festivalul Național al Păstrăvului de la Ciocănești. Apoi, pe 15 august, va avea loc Sărbătoarea Diasporei, pe parcursul acestei zile urmând să fie organizate mai multe evenimente după cum urmează:  spectacol folcloric “Bucovină, strai ales” susținut de Ansamblul Artistic Profesionist “Ciprian Porumbescu” în localitățile Adâncata și Vicovu de Sus și spectacol folcloric susținut de elevi ai Școlii Populare de Artă “Ion Irimescu” și alți interpreți în localitatea Cacica. Tot pe 15 august, în comuna Moldovița va avea loc Festivalul de Folclor al Minorităților „Din Obcini Cântec Răsună”. În cadrul manifestărilor incluse în Luna Diasporei sunt incluse și Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” (17 – 20 august), Festivalul „Cetatea de Rock a Sucevei” (26 – 27 august), ambele manifestări fiind organizate la Cetatea de Scaun a Sucevei. Manifestările incluse în Luna Diasporei se vor încheia pe 27 august cu „Sărbătoarea Muntelui” de pe Rarău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Județean Suceava a dat startul manifestărilor organizate în Luna Diasporei.
 Vizualizări articol: 1029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Consiliul Județean Suceava a dat startul manifestărilor organizate în Luna Diasporei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei