Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 158 (8382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Weekend pe șoselele din Suceava - Doi șoferi drogați, patru băuți și un fugar fără permis

Duminică, 9 Iulie 2023 (14:36:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Faptele grave care pun în pericol imediat traficul rutier în județul Suceava sunt, din păcate, la ordinea zilei. Asta se simte cel mai bine în cadrul acțiunilor de control trafic cu efective sporite organizate la fiecare final de săptămână de structurile de poliție rutieră ale IPJ Suceava. În interval de ceva mai mult de 24 de ore, de vineri seară și până sâmbătă noapte, polițiștii au identificat doi șoferi care consumaseră substanțe interzise din sfera drogurilor, patru băuți și unul fără permis de conducere, care s-a mai angajat și într-o urmărire periculoasă.

• Tineri pozitivi la metamfetamină și canabis

Vineri noapte, după ora 22.00, un echipaj de poliție de la Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, în cadrul acțiunii Blocada, a oprit pentru control, în municipiul stațiune, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Șaru Dornei. Tânărul a ieșit negativ la alcool și întrucât existau suspiciuni cu privire la comportamentul acestuia s-a trecut și la testarea cu aparatul Drager. Rezultatul a ieșit pozitiv la metamfetamină, tânărul fiind condus la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

În seara următoare, pe 8 iulie, tot polițiștii de la Vatra Dornei au identificat și un localnic în vârstă de 25 de ani, șofer, care a ieșit pozitiv la substanța „Tetrahidrocanabinol” – compus din planta de canabis.

• La 19 ani, beat la volan, a intrat cu mașina în gardul unei case și a fugit acasă

Previzibil, șoferii băuți nu puteau lipsi din acest peisaj infracțional.

Un caz mai complex pentru polițiști s-a înregistrat sâmbătă noapte, la Dolhasca, unde, în jurul orei 1.00, un apel la 112 a anunțat că un autoturism a intrat în gardul unei case iar șoferul a plecat în grabă de la fața locului. Polițiștii au avut la dispoziție semnalmentele șoferului și au identificat în scurt timp mașina în baza de date. Astfel, s-au deplasat la o locuință din Probota, unde mașina figura pe numele unei femei. Polițiștii aveau certitudinea că la volan a fost un bărbat, astfel că în scurt timp au dat de fratele proprietarei. Tânărul în vârstă de 19 de ani a fost găsit acasă. El mirosea a alcool și avea și câteva pete de sânge în urma unei leziuni superficiale. Tânărul a recunoscut că el a fost la volanul mașinii și a refuzat să fie transportat la spital. În urma verificării cu etilotetsul a rezultat că tânărul avea concentrația de 0,70 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. El a fost condus la Spitalul municipal Fălticeni, unde i s-au recoltat două probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. Polițiștii au deschis dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

• Alt tânăr beat, la volanul unei mașini fără asigurare și ITP

Și pe strada Armatei din Fălticeni, pe 8 iulie, la ora 2.00 din noapte, a fost depistat un șofer în vârstă de 25 de ani, din Vadu Moldovei, cu alcoolemie de 0,57 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au mai constatat că autoturismul nu avea inspecția tehnică periodică valabilă și nici RCA condiții în care, pe lângă amenzi, s-a dispus și retinerea certificatului de înmatricularea și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

Tot la capitolul șoferi băuți, pe 8 iulie, în jur de ora 22.00, pe raza satului Părhăuți, comuna Todirești, a fost identificat un șofer în vârstă de 30 de ani, localnic, la care etilotestul a indicat valoarea de 0,69 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Și în municipiul Suceava, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.00, pe bulevardul 1 Decembrie, în zona benzinăriei OMV, a fost depistat un șofer în vârstă de 51 de ani, din municipiul Suceava, la volanul unei Dacii Duster, la care etilotestul a indicat concentrația de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz alcoolemia depășește concentrația de 0,40 mg/l alcool în pur în aerul expirat, ceea ce atrage răspundere penală, cel puțin până la stabilirea alcoolemiei în sânge.

• Fără permis, a încercat să scape la volan, apoi cu fuga pe jos

Ultimul caz pe care îl prezentăm s-a petrecut pe timp de zi și i-a întrebuințat serios pe polițiștii dintr-un echipaj de la un echipaj al Secției Rurală Marginea. Sâmbătă, în jurul orei 16.00, patrula de serviciu acționa pe raza comunei Volovăț și a efectuat semnal de oprire unei autoutilitare care se deplasa pe drumul județean din localitate. Conducătorul a mărit brusc viteza de deplasare, fapt care le-a indicat în scurt timp polițiștilor că au de a face cu un fugar.

Șoferul fugar a condus cu viteză spre Burla iar la un moment dat a virat spre zona cartierului de romi din Volovăț. Cel de la volan a coborât din autoutilitară şi a încercat să intre într-o curte. Polițiștii din echipaj erau aproape și au reușit să-l imobilizeze și să-l încătușeze pe suspect în scurt timp.

După ancheta ulterioară s-a stabilit că ”șoferul” are vârsta de 30 de ani, este din Burla și nu este posesor de permis de conducere.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și l-au amendat pe fugar pentru neoprirea la semnal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Weekend pe șoselele din Suceava - Doi șoferi drogați, patru băuți și un fugar fără permis.
 Vizualizări articol: 2338 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Weekend pe șoselele din Suceava - Doi șoferi drogați, patru băuți și un fugar fără permis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei