Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 149 (8373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Şcoala de vară francofonă organizată de Alianţa Franceză din Suceava, la finalul primei serii

Miercuri, 28 Iunie 2023 (13:12:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala de vară francofonă „Découvrir le français dès le plus jeune âge”, ediția a IV-a, organizată de Alianţa Franceză din Suceava, se apropie de finalul primei serii. Activităţile din cadrul școlii de vară francofone 2023 au debutat pe 26 iunie. În prima zi copiii din grupele mici și mari s-au reunit la Grădinița „Maria Montessori” (Școala Gimnazială nr. 1 Suceava). Micii francofoni s-au prezentat în limba franceză, stabilind legături de prietenie încă de la început.

Cursul de limbă franceză al grupei mici a fost conceput într-un mod captivant și interactiv, spun organizatorii, oferindu-le copiilor o modalitate distractivă de a învăța culorile. Activitățile pline de interes, jocurile și muzica i-au însoțit pe copii în procesul de învățare.

Am aflat de la reprezentanții Alianţei Franceze din Suceava că participanții din această grupă au mers la un atelier de benzi desenate susținut de talentatul Mihai Grăjdeanu, autor și profesor de benzi desenate, fondator al programului BDAȘ (Banda Desenată Aplicată la Școală).

Tainele artei desenului au fost descifrate de cei mici învățând noi tehnici și dezvoltându-și creativitatea.

 

Atelier de teatru

 

Copiii din grupa mare au avut privilegiul de a participa la un captivant atelier de teatru, condus de prof. dr. Mariana Ciupu, inspector școlar pentru limbi moderne. Copiii au învățat noi tehnici de exprimare scenică și s-au bucurat de momente memorabile, explorând secretele teatrului și profitând de vremea prietenoasă. Activităţile celei de a IV-a  ediții a Școlii de vară francofonă  „Découvrir le français dès le plus jeune âge”, organizată de Alianţa Franceză din Suceava, în colaborare cu Centrul de Reușită Universitară al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, vor continua în perioada 27 iunie – 7 iulie. Proiectul școlii de vară francofone beneficiază de sprijinul a numeroase instituții partenere naţionale şi locale: Agenția Universitară a Francofoniei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Asociaţia Română a Profesorilor Francofoni, Filiala Suceava, Școala Gimnazială nr. 1 Suceava, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Școala Gimnazială nr. 3 Suceava, Primăria Municipiului Suceava, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, Logischool Suceava, Şcoala de dans Bucovina Dance Studio.

 

·        Inițiatori. Coordonatori

 

Școala de vară francofonă își propune să ofere copiilor și tinerilor oportunitatea de a se familiariza cu limba franceză și cultura francofonă, sub semnul bucuriei, comunicării şi prieteniei. Programul cuprinde cursuri intensive de limba franceză, ateliere de benzi desenate, teatru, muzică, pictură, dans, curs de înot și multe altele. Participanții vor fi ghidați și îndrumați de cadre didactice calificate și entuziaste, dornice de a împărtăși din pasiunea pentru învățare.

Inițiatoarele și coordonatoarele școlii de vară la Suceava sunt prof. univ. DHC Sanda-Maria Ardeleanu, președinta de onoare a Alianței Franceze din Suceava, și lector univ. dr. Mariana Șovea, directoarea Alianței Franceze. Această serie a Școlii de vară francofone „Découvrir le français dès le plus jeune âge” este  coordonată de profesor gradul I Daniela Sandu, iar echipa pedagogică implicată include profesori cu experiență în predarea limbii franceze și cu un apetit recunoscut pentru organizarea activităților culturale, precum prof. dr. Irina Melisch, prof. Loredana Gașpar și prof. Daniela Badaluță. Cursanţii seriei I a Şcolii de vară 2023 beneficiază şi de prezenţa voluntarei- stagiară FLE Laura Lucaci, care se implică activ, alături de formatori, în activităţile de învăţare a limbii franceze.

Atelierele din programul următoarelor zile vor fi animate de subinspector de poliţie Ana Maria Ciocănel şi agent-șef Roxana Rebenciuc (atelier de siguranţă online), profesorii Adriana Iftimiu, Lăcrămioara Creţu, Vasile Bolnavu de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” (atelier de muzică), profesorul Cătălin Chifan de la acelaşi colegiu (atelier de desen), instructorii Alexandra Ungurean, Ioana Alexandra Grămadă și Claudia Straton (atelier de dans). Echipa Școlii de vară este întregită de voluntari inimoşi, elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Suceava şi ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Suceava.

Cursurile Şcolii de vară francofone „Découvrir le français dès le plus jeune âge”, ediţia a IV-a, continuă cu seria a II-a, care se va desfăşura în perioada 10 – 21 iulie 2023. Înscrierile pentru ambele serii sunt în continuare deschise pe adresa de mail aliantafrancezasv@gmail.com şi la telefoanele 0737784074, 0747643952 şi 0744533971.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala de vară francofonă organizată de Alianţa Franceză din Suceava, la finalul primei serii.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şcoala de vară francofonă organizată de Alianţa Franceză din Suceava, la finalul primei serii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei