Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 149 (8373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Halucinant!

Comisarul-șef Poenari și-a adjudecat postul de adjunct al Poliției Suceava, dar a fost împuternicit din nou inspector-șef, pe funcția lui Adrian Buga

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul-șef Florin Poenari, cel care conduce de facto de câțiva ani Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, însă doar prin împuterniciri succesive emise de la nivel de ministru de Interne, este mai nou titular pe un post de conducere, în urma examenului pe care l-a dat recent.

Florin Poenari a fost declarat admis pe postul de adjunct 1 al IPJ Suceava, a doua funcție ca importanță după cea de inspector-șef.

Florin Poenari a fost singurul candidat pentru postul de adjunct al inspectorului-șef. Anterior, acesta a fost titular pe postul de șef al Biroului Universitar Suceava.   

Ce a urmat după acest concurs este absolut halucinant și inexplicabil, cel puțin pentru cine nu cunoaște alte dedesubturi.

Titular pe postul de adjunct, Florin Poenari a fost împuternicit din nou, pe încă trei luni, ca inspector-șef al IPJ Suceava. Așadar, în continuare, comisarul-șef Adrian Buga, cel care este titular prin concurs pe postul de inspector-șef, nu este lăsat să revină la conducerea poliției județene.

Adrian Buga este detașat la comanda Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava, de unde se așteaptă să iasă la pensie, îndeplinind de mult condițiile pentru a ieși din poliție. Adrian Buga a ales însă să rămână să muncească în poliție, iar în continuare, în acte, prin concurs, este inspectorul-șef al IPJ Suceava.

Atâta timp cât Buga rămâne polițist activ, postul de inspector-șef al IPJ Suceava nu poate fi scos la concurs.

Practic, acum, dacă s-ar fi vrut, întreaga conducere a IPJ Suceava ar fi fost una 100% corectă, cu funcții ocupate prin concurs. Buga este inspector-șef, în timp ce posturile de adjunct sunt ocupate prin concurs de Florin Poenari și Eugen Roman.

În loc de normalitate, toate posturile importante sunt ocupate prin împuterniciri, ceea ce denotă clar că nu se vrea ca ofițerii să fie titulari pe posturi, de unde evident că nu ar putea fi schimbați cu ușurință, în funcție de cum se dorește din mediile influente.

Având în vedere această stare de fapt halucinantă, nici nu este de mirare că puținii polițiști cu coloană vertebrală și profesioniști au ales să plece din sistem la prima ocazie pe care au avut-o.

Nu cu multă vreme în urmă, în luna martie, fostul ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode, declara la Suceava că situația din fruntea IPJ Suceava trebuie rezolvată ”numai aplicând legea”. „Pe un post ocupat pe bază de concurs nu poți împuternici pe altcineva”, declara ministrul, contrazicând flagrant ceea ce se tolerează la Suceava.

Bode spunea atunci că, în opinia sa, „cea mai mare pacoste pe actul de management din Ministerul Afacerilor Interne este aceasta, a <instituției împuternicit>”.

Așadar, declarații tranșante și clare date atunci, care însă pot fi catalogate acum fără nici o ezitare drept vorbe goale. Evident, că în aceste condiții, cu vorbe goale aruncate chiar de către ministrul de Interne, nu se mai poate vorbi de vreo credibilitate a Poliției.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul-șef Poenari și-a adjudecat postul de adjunct al Poliției Suceava, dar a fost împuternicit din nou inspector-șef, pe funcția lui Adrian Buga.
 Vizualizări articol: 2016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisarul-șef Poenari și-a adjudecat postul de adjunct al Poliției Suceava, dar a fost împuternicit din nou inspector-șef, pe funcția lui Adrian Buga0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei