Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 96 (8320)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Președintele CJ Suceava: Podul de la Milișăuți este cel mai mare simbol al neputinței celor la DRDP Iași

Joi, 27 Aprilie 2023 (14:39:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că modul în care s-a intervenit pentru refacerea podului rutier de la Milișăuți peste râul Suceava este cel mai mare simbol al neputinței celor de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași. Gheorghe Flutur a făcut această afirmație în plenul deliberativului, după ce consilierul PSD George Petrescu a atras atenția asupra faptului la podul de la Milișăuți nu s-a mai întâmplat nimic în privința reabilitării, dar și că pe acest pod se circulă fără să se mai țină cont de restricțiile de tonaj. „Acolo erau semne de circulație care reglementau accesul cu un anumit gabarit. Până să vină momentul cu războiul din Ucraina camioanele românești când erau surprinse, e adevărat din când în când, erau amendate. În momentul de față circulă atât cele românești, cât și celelalte ucrainene. Dacă mergeți pe acolo veți vedea plin de cisterne care transportă carburanți spre Ucraina și camioane la fel. Întrebarea mea este de ce se permite acest lucru și ce se întâmplă cu acel pod. Și a doua întrebare legată tot de transporturi. Se vehiculează în spațiul public faptul că aceste camioane ucrainene nu plătesc nici un fel de taxă de drum, dar de distrus distrug drumurile noastre și se vede cu ochiul liber peste tot. Ori se întâmplă ceva în neregulă cu chestia asta, ori e un abuz al cuiva, ori trebuie să stăm cu șapca în mână”, a transmis George Petrescu. În răspunsul său, Gheorghe Flutur a spus că în privința acestui pod se poate exprima în termeni mai duri, considerând că acesta este cel mai mare simbol al neputinței Direcției Regionale de Drumuri Naționale Iași.„Ne-am implicat și noi de mai multe ori, dar și Prefectura. Cei de la DRDP Iași au spus că vor să facă trecere prin albie ca să schimbe tăbliile, după aia au schimbat soluția tehnică, apoi cei de la Apele Române nu le-au mai dat acordul, a crescut și debitul râului Suceava și la ora asta nu s-a întâmplat nimic. Deci aici e o chestiune a celor care gestionează drumurile naționale din județul Suceava”.

·        Gheorghe Flutur le-a solicitat celor de la Drumuri Naționale să rezolve problema tronsoanelor pe care există restricții de tonaj

Pe de altă parte el a subliniat că mai grav este faptul că în județul Suceava aproape toate drumurile naționale sunt cu restricții de tonaj. „Când vine un tir din Ucraina prin Vicov nu îl poți lăsa pe aici că e podul de la Milișăuți. Dacă e să îl duci prin Cacica-Marginea, e restricție de tonaj. Dacă e să îl duci pe la Palma spre Vatra Moldoviței e restricție de tonaj. Dacă e să-l trimiți în Botoșani prin Mihăileni, la podul de la Zamostea e restricție de tonaj”, a arătat Flutur. El a adăugat că a avut numeroase discuții la Ministerul Transporturilor pentru a realiza lucrări în vederea ridicării restricțiilor de tonaj, dând ca exemplu un pod din Cacica unde aceste restricții sunt de 12 ani și nu s-a făcut nimic, zona pasului Palma, sau podul de la Zamostea. „Tot spuneți să ocolim și eu pe unde să îi las să vină? Totul merge prin Ratoș și ne așteptăm la o gâtuitură la Grănicești. Deci avem o problemă destul de grea a celor de la transporturi pe drumurile naționale”, a arătat președintele CJ Suceava. El a arătat că și pe drumurile județene încep să existe probleme, în condițiile în care camioanele au început să folosească aceste trasee, cum este și cazul drumului de la Calafindești spre Negostina. „Au scăpat tirurile pe acolo și există un disconfort și pentru populația de acolo, care este supărată”, a menționat Flutur. El a spus că s-a luptat pentru care cei de la Drumurile Naționale să primească bani de la Guvern, acum există un memorandum prin care s-au alocat bani mulți, motiv pentru care nu vede de ce nu se încep lucrările pentru a se putea ridica restricțiile de tonaj. „Eu nu vreau să dau vina politic pe nimeni. Dar problema nu e rezolvată. Și dacă dai drumul la 100 de camioane din Ucraina prin vama de la Vicov, pe unde îi dirijezi? Nu ai pe unde, din cauza podului de la Milișăuți”, a atras atenția Gheorghe Flutur.  

El a subliniat că din acest motiv „trebuie să țipăm în cor” pentru ca autostrada A7 să fie construită până la Siret. Nu în ultimul rând, și președintele Autorității de Ordine Publică Suceava, Vasile Plăcintă, a spus că a solicitat Poliției Suceava să intensifice controalele la autocamioanele din Ucraina și să sancționeze toate abaterile constatate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președintele CJ Suceava: Podul de la Milișăuți este cel mai mare simbol al neputinței celor la DRDP Iași.
 Vizualizări articol: 817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Președintele CJ Suceava: Podul de la Milișăuți este cel mai mare simbol al neputinței celor la DRDP Iași0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei