Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 44 (8268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Flutur a semnat contractul de 40,7 milioane de euro pentru construcția a 200 de kilometri de piste de biciclete

Joi, 23 Februarie 2023 (13:16:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că în cursul zilei de joi a semnat un proiect extrem de important pentru județ, pentru construcția a aproape 200 de kilometri de piste de bicicletă. Gheorghe Flutur a spus că proiectul va fi realizat în asociere cu consiliile județene Bistrița-Năsăud și Mureș. Valoarea totală a proiectului este de 40,7 milioane de euro, din care aproape 16 milioane de euro vor fi pentru județul Suceava. Semnarea contractului, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, a avut loc în prezența premierului Nicolae Ciucă și a ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila.

Gheorghe Flutur a precizat că pentru realizarea acestui proiect administrația județeană are parteneriate cu 20 de primării sucevene. El a arătat că traseul pornește din frontiera cu Ucraina, de la Brodina, apoi spre Vicovu de Sus şi urmărește o serie de rute cultural-turistice, printre care se află trei dintre cele mai importante mănăsti ale Bucovinei, mănăstirile Putna, Suceviţa, Moldoviţa, localităţi incluse în rutele gastronomice (Fundu Moldovei – Ţinutul Huţulilor), localităţi cu produse tradiționale din Bucovina (Câmpulung Moldovenesc), gospodării tradiţionale (Brodina şi Ciocăneşti), staţii de cale ferată (Putna, Câmpulung Moldovenesc, Mestecăniş, Vatra Dornei şi Poiana Stampei). De asemenea, traseul pistelor de bicicletă se suprapune în proporție de 71% cu Via Transilvanica.

„Mulțumesc consiliilor județene Bistrița-Năsăud și Mureș pentru că ne sunt partenere și pentru încrederea de a alege Consiliul Județean Suceava ca lider de proiect. Avem la dispoziție trei ani de zile pentru realizarea acestui proiect care, din punctul meu de vedere, înseamnă încurajarea unui noi forme de turism: turismul pe bicicletă. Acesta înseamnă mai multă sănătate și înseamnă punerea în valoarea a peisajului și a obiectivelor turistice ale Bucovinei”, a spus șeful administrației județene. El a adăugat că în cadrul Târgului de Turism al României va prezenta printre prioritățile județului Suceava și ruta de aproape 200 km de piste de bicicletă din acest contract, care se adaugă celor peste 600 de kilometri de trasee de mountain bike amenajate în județul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a semnat contractul de 40,7 milioane de euro pentru construcția a 200 de kilometri de piste de biciclete.
 Vizualizări articol: 792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur a semnat contractul de 40,7 milioane de euro pentru construcția a 200 de kilometri de piste de biciclete0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei