Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 22 (8246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trei suceveni au fost convocați la Națională în anul dedicat Cupei Mondiale

Duminică, 29 Ianuarie 2023 (11:02:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Naționala de rugby a României intră în cantonament pentru primul meci oficial al acestui an care va avea loc sâmbătă, 4 februarie, la București, unde, pe Stadionul Național Arcul de Triumf, va întâlni Polonia, în cadrul Rugby Europe Championship (al doilea eșalon valoric european, după Turneul celor 6 Națiuni).

Pe lângă această competiție oficială anuală, 2023 este un an major pentru rugbiul mondial deoarece în septembrie se va desfășura Cupa Mondială din Franța, unde România este calificată. Prin urmare, în perioada imediat următoare se va cristaliza lotul pentru mondial iar mare parte din cei 34 de convocați în lotul lărgit pentru Polonia vor fi și la Cupa Mondială.

Bucură în aceste condiții faptul că între cei 34 de convocați se găsesc și trei jucători din județul Suceava, doi humoreni și un sucevean mai exact. Asta cu atât mai mult cu cât două dintre convocări sunt într-o măsură surprinzătoare. Astfel, revine în lotul național humoreanul Vlad Nistor, la câțiva ani buni după ultima convocare. Nistor joacă în Franța, la Union Sportive Seynoise, și a fost și este considerat unul din cei mai promițători jucători români la nivel de linia a II-a a grămezii. Vlad Nistor este fiul antrenorului humorean de rugby Florin Nistor.

Surprinde plăcut și convocarea tânărului Alin Conache, cel mai mic dintre fiii antrenorului sucevean Vasile Conache. În vârstă de 20 de anim, Alin este una din marile speranțe ale rugbiului românesc și pare a avea șanse reale de a intra în acest an în circuitul echipei naționale. Alin Conache joacă la SCM Timișoara și are deja la activ meciuri internaționale cu selecționata Lupii București.

Al treilea convocat nu este o surpriză, căpitanul Mihai Macovei (jucător în Franța, la RC Bassin d’Arcachon) fiind cel în jurul căruia se strânge lotul cu care se va merge în Franța.

Conform Federației Române de Rugby, Naționala va debuta în noul an competițional pe 4 februarie, în Rugby Europe Championship, într-un meci cu Polonia. Începând cu sezonul 2023 al REC, competiția se va desfășura într-un nou format, echipele fiind împărțite în două grupe, în urma clasamentului obținut după disputarea meciurilor, primele două din fiecare grupă vor juca în semifinale pentru accederea în marea finală, în timp ce ultimele două clasate din fiecare grupă vor juca în semifinale, apoi în meciurile de clasament. România face parte din Grupa B, alături de Portugalia, Belgia și Polonia, în timp ce în Grupa A se află Georgia, Țările de Jos, Spania și Germania. Stejarii vor întâlni pe teren propriu pe 4 februarie, Polonia și în deplasare, pe 11 februarie, Belgia, iar pe 18 februarie, Portugalia. De asemenea, România va participa la Cupa Mondială de Rugby din Franța, competiție care va avea loc între 8 septembrie – 28 octombrie. România se află în Grupa B, alături de Africa de Sud, Irlanda, Scoția și Tonga.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei suceveni au fost convocați la Națională în anul dedicat Cupei Mondiale.
 Vizualizări articol: 640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei suceveni au fost convocați la Națională în anul dedicat Cupei Mondiale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei