Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 1 (8225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Patru șoferi care au consumat droguri, prinși în trafic de polițiști

Miercuri, 4 Ianuarie 2023 (15:05:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O acțiune de control în trafic derulată de polițiști timp de mai multe zile, de pe 29 decembrie până pe 3 ianuarie, s-a lăsat cu zeci de permise reținute, dar și cu dosare penale. Au fost verificați 578 de șoferi, iar în total s-au constatat 174 de contravenții pentru care s-au aplicat amenzi de peste 100.000 de lei. În patru situații, șoferii opriți pentru control au picat și testul cu aparatele drugtest, ceea ce înseamnă că au urcat la volan deși au consumat substanțe psihoactive. Primul caz de acest fel s-a consemnat în seara zilei de 29 decembrie 2022, când polițiștii din Rădăuți au oprit pe strada Ștefan cel Mare un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 23 ani, din Frătăuții Noi. La testarea cu aparatul Drager DrugTest a rezultat că șoferul a consumat Benzodiazepines (benzodiazepine). Câteva zile mai târziu, mai exact în seara zilei de 3 ianuarie, tot în Rădăuți, și tot pe strada Ștefan cel Mare, a fost oprit în trafic un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din Marginea. Și în acest caz, substanța cu care a fost depistat a fost Benzodiazepines (benzodiazepine). În ambele cazuri s-au luat și probe de sânge pentru a se stabili cu exactitate substanța consumată. Nici unul dintre șoferi nu consumase băuturi alcoolice. Cei doi șoferi au acum dosare penale pentru comiterea infracțiunii de  „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe psihoactive”. Un alt caz de șofer care a consumat substanțe psihoactive a fost în seara zilei de 30 decembrie. Este vorba de un bărbat de 34 de ani, din Păltinoasa, care a fost implicat într-un eveniment rutier. Acesta a lovit un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, iar apoi s-a oprit într-un stâlp de iluminat. Bărbatul de 34 de ani consumase și substanțe interzise, dar și alcool. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la testarea cu aparatul DrugTest, a reieșit că a consumat Methamphetamine. Cu aceeași substanță a fost testat și un șofer din Vatra Dornei. Acesta a fost oprit la control pe 30 decembrie, iar aparatul drugtest l-a dat de gol.

Cu sprijinul mai multor primării din județ, la începutul lunii noiembrie a anului trecut au fost cumpărate 9 aparate performante pentru testarea consumului de substanțe interzise Drugger DrugTest 5000 care au intrat în dotarea Serviciului Rutier – IPJ Suceava, Poliției Municipiului Suceava, Poliției Municipiului Vatra Dornei, Poliție Municipiului Fălticeni, Poliției Municipiului Rădăuți, Poliției Municipiului Campulung Moldovenesc, Poliției Orașului Gura Humorului și Poliției Orașului Siret.

”De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau drogurilor comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. Consumul de băuturi alcoolice și droguri reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice sau substanțe interszise, iar concentraţia în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru șoferi care au consumat droguri, prinși în trafic de polițiști.
 Vizualizări articol: 1296 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru șoferi care au consumat droguri, prinși în trafic de polițiști0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei