Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 1 (8225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Gala celebrităților, București

Tânăr violonist, laureat cu Premiul special pentru cariera artistică în ascensiune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul violonist Alexandru Semeniuc, originar din Suceava, a fost distins cu “Premiul special pentru cariera artistică în ascensiune”, categoria "Cultură", în cadrul Galei Celebrităților 2022, ediția a XIII-a. Evenimentul a avut loc la București, în luna decembrie și a adunat personalități din varii domenii - sport, medicină, artă, tv, cultură etc.

„Este o mare bucurie atunci când eforturile depuse de-a lungul anilor, în cariera mea de violonist profesionist, sunt recunoscute. Mulțumesc cu recunoștință”, a transmis tânărul.

Alexandru Semeniuc provine dintr-o familie de muzicanți, părinții săi, Adrian Semeniuc, violonist și concert-maestru la Ansamblul Profesionist „Ciprian Porumbescu”, și solista de muzică populară Silvia Semeniuc.

La vârsta de şase ani şi jumătate a început să studieze vioara la Suceava, sub îndrumarea prof. Cristina Ungureanu. A studiat doi ani la Colegiul de Arte ”Ciprian Porumbescu”, ulterior transferându-se la Bucureşti, la Colegiul de Muzică ”George Enescu”.

În 2007 a absolvit liceul din capitală cu media 9,90, fiind șef de promoție.

A fost admis laUniversitatea de Muzică din Köln, Germania, iar în prezent este masterand al Universității Naționale de Muzică București, secția Vioară.

În parcursul său către statutul de violonist profesionist a fost format și îndrumat de: conf. univ. dr. habil. Luminița Burcă - actualul profesor de vioară din cadrul Universității Naționale de Muzică București; conf. univ. dr. Emilian Piedicuță - Concert maestru Orchestra Simfonică din Dusseldorf și conf. univ. dr. vioară la Conservatorul din Köln; Elena Baltaga - profesor la Colegiul Național de Muzică” George Enescu” București; Mihaela Tomescu - profesor la Colegiul Național de Muzică” George Enescu” București; Cristina Ungureanu - profesor la Liceul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava.

Distincția obținută la finalul acestui an se alătură celor peste 100 de premii naționale și internaționale adunate de-a lungul timpului, la vioară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr violonist, laureat cu Premiul special pentru cariera artistică în ascensiune.
 Vizualizări articol: 1518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Tânăr violonist, laureat cu Premiul special pentru cariera artistică în ascensiune5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei