Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 294 (8211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

„Drumul lemnului. Muzica lemnului” – al doilea film documentar produs de ASFOR

Miercuri, 14 Decembrie 2022 (13:53:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Miercuri, 14 decembrie, în prezența jurnaliștilor, a fost lansat oficial filmul documentar „Drumul lemnului. Muzica lemnului”.

Acesta este al doilea film documentar din seria „Drumul lemnului”, produsă de ASFOR.

Filmul este dedicat celor care, cu stăruință și pricepere, dau viață lemnului. Un demers realizat cu instrumentele filmului documentar, care descrie importanța lemnului și nenumăratele sale utilizări.

După o incursiune într-o fabrică modernă în care se produc plăci de lemn – Kronospan din Brașov, filmul prezintă două embleme ale orașului Reghin: atelierele maestrului lutier Vasile Gliga și fabrica de instrumente muzicale HORA SA.

Orașul Reghin – Cremona României - este un reper pe harta lumii muzicale. Viori, viole, violoncele, contrabași sau chitare fabricate la Reghin se regăsesc pe toate marile scene ale globul pământesc.

Asociația Forestierilor din România promovează constant managementul sustenabil și profesionist al pădurii, exploatarea corectă a resurselor forestiere și valorificarea superioară a lemnului.

„Lemnul este o resursă importantă, pe care România o are din plin. În această perioadă în care, la nivel global, sunt redescoperite avantajele folosirii lemnului – de la clădirile înalte din lemn la microcipuri – țara noastră poate arde etape din perspectiva dezvoltării economice și a reducerii amprentei de carbon.

Consecventă politicilor sale de comunicare a adevărului, ASFOR și-a asumat să prezinte corect și echilibrat complexitatea relației dintre om, pădure și lemn. Dincolo de toate asperitățile apărute între oameni în urma diseminării unor informații false, trunchiate sau interesate, funcțiile pădurii sunt aceleași: socială, economică și de mediu. Iar sarcina noastră, a profesioniștilor din sector este să asigurăm acest echilibru”, afirmă președintele asociației profesionale, Ciprian Muscă.

 

 

Anul trecut ASFOR a lansat documentarul „Drumul lemnului”, de la sămânță, până la o serie de produse finite - https://www.youtube.com/watch?v=v9a0wu_LG5w&t=1073s.

Noul film documentar – „Drumul lemnului. Muzica lemnului” – poate fi urmărit pe canalul YouTube al forestmania.ro, iar conținutul său poate fi redat de oricine, pe orice platformă media - https://www.youtube.com/watch?v=1rru44c0M1g&t=32s.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Drumul lemnului. Muzica lemnului” – al doilea film documentar produs de ASFOR.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Drumul lemnului. Muzica lemnului” – al doilea film documentar produs de ASFOR5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei