Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 181 (8098)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Câteva sute de refugiați ucraineni au beneficiat de ajutor din partea Centrului de Urgențe Sociale Suceava

Joi, 4 August 2022 (13:51:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația Institutul Bucovina a lansat în luna februarie,în parteneriat cu Fundația HEKS EPER și Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale(FONSS), Centrul de Urgențe Sociale Suceava, cu scopul de a-i sprijini pe refugiații ucraineni, pentru a depăși mai ușor situația de vulnerabilitate în care se află.  

Am aflat de la Alina Andreea Zagan, asistent social în cadrul Asociației Institutul Bucovina, că din pachetul de servicii destinate beneficiarilor săi, Centrul de Urgențe Sociale Suceava a oferit până în prezent peste 400 de servicii de diagnoză, consiliere și evaluare, cu accent pe acces la servicii medicale, educație și integrare pe piața muncii.

Acordarea de sprijin materialreprezintă a doua prioritate în agenda de lucru a centrului, astfel că refugiații stabiliți la Suceava, Fălticeni, Botoșani, Rădăuți, Siret, Câmpulung Moldovenesc, Bălcăuți, Broșteni și Valea Putnei au primit aproximativ 190 de vouchere pentru alimente, în valoare de 300 de lei fiecare.

Mai mult, cu sprijinul organizațiilor partenere, au fost pregătite alimente peste 600 de kit-uri de igienă conținând produse de bază pentru îngrijirea personală și 45 de pachete cu produse de îmbrăcăminte care au fost distribuite în rândul persoanelor găzduite la Școala Vocațională Nr. 5 și Spitalul Regional de Psihiatrie de la Cernăuți.

 

·       Peste 700 de activități educaționale

Asistentul social Alina Andreea Zagan a mai completat că Centrul de Urgențe Sociale Suceava oferă și servicii suport, care constau în întâlniri săptămânale organizate de Asociația Institutul Bucovina, în zilele de miercuri, pentru mamele refugiate la Suceava.

„În cadrul celor peste 900 de servicii de acest fel, beneficiarele au participat la sesiuni de informare pentru prevenirea traficului de persoane – organizate de către ANITP – Centrul Regional Suceava, și au discutat cu specialiști de la Fundația Bezirk Schwaben, Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi (CNRR) și UNHCR – Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați. Mai mult de 200 dintre aceste mame au avut oportunitatea de a participa gratuit la ore de limba română, susținute de prof. Felicia Vranău de la Colegiul Național <Mihai Eminescu> Suceava. Copiii, pe de altă parte, au participat până acum la peste 700 de activități educaționale, organizate în parteneriat cu Asociația pentru Educație și Dezvoltare Personală a Copiilor - Clever Children Suceava și Colegiul <Nicu Gane> Fălticeni”, a explicat Alina Andreea Zagan.

 

·       Servicii pentru persoane cu dizabilități

În cadrul activităților de tip afterschool, cei mici studiază limba română și limba engleză, punându-și în valoare creativitatea prin cursuri de artă plastică, artă fotografică și muzică.

Nu în ultimul rând, au mai spus organizatorii, Centrul de Urgențe Sociale Suceava facilitează și accesul la resurse pentru refugiații provenienți din grupurile vulnerabile. 220 de beneficiari din categoriile persoanelor cu dizabilități, bolnavi cronici, vârstnici, minori neînsoțiți și mame minore au primit sprijin pentru depășirea situațiilor dificile pe care le-au întâmpinat, și pentru acces la servicii de informare, prin traduceri mimico-gestuale, adaptate nevoilor individuale. Cele mai recente noutăți pot fi consultate pe pagina de Facebook Centrul de Urgente Sociale Suceava.

Din partea Asociației Institutul Bucovina, persoana de contact este Zagan Alina Andreea, asistent social, tel: 0230.524.128, e-mail: suport.ua@bucovinainstitute.org.  

Informații suplimentare despre proiectele și acțiunile pe care le are în desfășurare Asociația Institutul Bucovinase regăsesc atât pe pagina de Facebook Organizația Institutul Bucovina, cât și pe website-ul www.bucovinainstitute.org.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câteva sute de refugiați ucraineni au beneficiat de ajutor din partea Centrului de Urgențe Sociale Suceava.
 Vizualizări articol: 810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Câteva sute de refugiați ucraineni au beneficiat de ajutor din partea Centrului de Urgențe Sociale Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei