Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 122 (8039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Călătorie prin marile orașe ale Europei, în cadrul expoziției de fotografie „Valori Europene”

Vineri, 27 Mai 2022 (09:00:39)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Galeria Zamca (Asociația Institutul Bucovina)propune o călătorie prin marile orașe ale Europei, în cadrul noii expoziții de fotografie „Valori Europene”, semnată de Marius Romila.Deși nu este la prima experiență la Galeria Zamca, având o lansare de carte în urmă cu câteva luni, Marius Romila încântă publicul  de această dată cu o expoziție de fotografie care ne poartă prin marile orașe ale Europei, fiind descrisă chiar de autor ca o „călătorie spirituală”.

Totodată, prin lansarea de carte „Sappho”, care a avut loc la vernisajul evenimentului, se face o trecere lină de la filozofie la arta fotografică, așa cum o spune însuși autorul.

Vernisajul s-a bucurat de prezența unor reprezentanți din partea autorităților locale și îndelungi colaboratori ai Asociației Institutul Bucovina. Este vorba despre Antoniu-Alexandru Flandorfer, din partea Direcției Județene pentru Cultură Suceava, și Paul Daniel Iftimie – Direcția contencios administrativ, juridică și administrativă din cadrul Primăriei municipiului Suceava, care și-au manifestat susținerea pentru astfel de evenimente culturale, care împlinesc „nevoia de spiritualitate” a comunității.

Maestrul Mihai Pânzaru-Pim, custodele galeriei și cel care a făcut posibilă organizarea expoziției, a punctat faptul că expoziția de fotografie, împreună cu lansarea de carte, „conturează într-un mod deosebit relația Europei antice cu filozofia”.

Finalul vernisajului, ce a avut loc de Ziua Europei, a fost marcat de un recital de poeme din opera „Sappho”, astfel conturându-se „imaginea unei Europe definite de filozofia antică”.

Expoziția este deschisă în mod gratuit publicului larg până joi, 23 iunie, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00. Galeria Zamca se află în incinta sediului Asociației Institutul Bucovina, din strada Zamcei, numărul 17 (în spate la LIDL Mărășești).

Pentru mai multe informații legate de expoziție, persoana de contact din cadrul Asociației Institutul Bucovina este Petru Vasile Gafiuc – președintele organizației, tel: 0230.524.128, e-mail: info@bucovinainstitute.org. De asemenea, puteți să vizitaţi pagina de Facebook: http://www.facebook.com/i.bucovina şi website-ul www.bucovinainstitute.org, unde veți descoperi cele mai recente activități.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călătorie prin marile orașe ale Europei, în cadrul expoziției de fotografie „Valori Europene”.
 Vizualizări articol: 830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Călătorie prin marile orașe ale Europei, în cadrul expoziției de fotografie „Valori Europene”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei