Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 122 (8039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Ambasadorului Franței în România i-a fost înmânat titlul de „Cetățean de onoare al Sucevei”, pe scena TMMVS

Vineri, 27 Mai 2022 (15:46:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Scena Teatrului „Matei Vișniec” Suceava a găzduit vineri un moment festiv, de acordare a titlului onorific de „Cetățean de onoare al Sucevei” Excelenței Sale Laurence Auer, Ambasadorul Franței în România.

Primarul Ion Lungu a fost cel care i-a înmânat diploma de „Cetățean de onoare al Sucevei”, acordată prin decizie de Consiliu Local, precum și două cadouri care să îi amintească mereu de Suceava, poarta de intrare în Bucovina – o ie tradițională, din această zonă, precum și un album fotografic în care sunt surprinse câteva din frumusețile regiunii.

„Excelența Sa este un bun ambasador, dar și un bun prieten al Sucevei, al Bucovinei și al României. Se pot spune multe lucruri despre implicarea sa în viața comunităților din România, eu voi spune doar câteva. În primul rând, acest titlu se acordă pentru realizarea Alianței Franceze la Suceava. Îi mulțumim și doamnei Sanda-Maria Ardeleanu, care a pus atât suflet în concretizarea acestui proiect. La fel, îi mulțumim maestrului Matei Vișniec, care e român și francez, datorită căruia s-au întâmplat atâtea lucruri bune aici, dar și în Franța. Mulțumim doamnei ambasador și pentru că a înființat proiectul Orașe durabile, iar până pe 17 iunie municipiul Suceava va depune documentația necesară la Ambasada Franței. Vă mulțumim și pentru implicarea în gestionarea situației emigranților ucraineni, pentru care ați venit de mai multe ori aici și în Vama Siret, iar donațiile mai multor fundații și organizații din Franța au fost direcționate prin Ambasadă și au venit la Primăria Suceava, care le-a dus și le-a predat autorităților din Cernăuți, oraș cu care suntem înfrățiți. Și, de ce nu, mulțumim pentru parteneriatul economic pe care îl avem prin Ambro, membru al Grupului Rossman, singurul reprezentant al industriei sucevene care a rezistat după 1989. Grupul Rossman a investit peste 100 de milioane de euro la Suceava pentru a avea o fabrică modernă și îmi pare rău că președintele companiei nu a putut ajunge astăzi aici, pentru a-i înmâna și lui diploma de <Cetățean de onoare>, acordată anul trecut”, a spus edilul sucevean, în aplauzele publicului.

În mod surprinzător, Excelența Sa, Laurence Auer, a ținut un discurs de mulțumire în limba română, pe care a ajuns să o priceapă bine și chiar să o și vorbească, în ciuda dificultății sale.

„Sunt foarte onorată să primesc această distincție. Încercăm să încurajăm conexiuni între localitatea dvs. și Franța, pe plan economic, cultural și politic, prin intermediul Alianței Franceze. Limba și cultura franceză au fost mereu prezente la un nivel excepțional la Suceava, iar eu sunt deosebit de onorată să primesc această înaltă distincție, în numele acestei colaborări și în speranța intensificării relațiilor dintre Suceava și Franța. Mulțumesc din suflet!”, a spus Laurence Auer, Ambasadorul Franței în România, care i-a oferit și ea un mic cadou, un album foto, primarului Ion Lungu.

Acesta a mai enumerat o serie de legături ale Sucevei cu Franța, pe lângă înfrățirea cu orașul Laval, precum organizarea zonei metropolitane după modelul francez.

„Asta e realitatea, Franța a fost mereu sora noastră mai mare și am învățat multe lucruri de acolo și avem de învățat în continuare”, a concluzionat edilul Sucevei.

În urma discuțiilor recente, s-au creat premisele pentru realizarea unei noi înfrățiri cu o localitate franceză, care ar putea aduce foloase materiale și culturale ambelor părți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadorului Franței în România i-a fost înmânat titlul de „Cetățean de onoare al Sucevei”, pe scena TMMVS.
 Vizualizări articol: 853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ambasadorului Franței în România i-a fost înmânat titlul de „Cetățean de onoare al Sucevei”, pe scena TMMVS5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei