Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 108 (8025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Festivalul Interjudețean de Poezie „Ion Cozmei”, ediția a IV-a, își va desemna câștigătorii vineri, la Biblioteca Bucovinei

Miercuri, 11 Mai 2022 (12:18:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” - Sala de Artă „Elena Greculesi” vor fi anunțați vineri, 13 mai, de la ora 10:00, câștigătorii Festivalului Interjudețean de Poezie „Ion Cozmei”, ediția a IV-a. Componența juriului din acest an a fost: Theodor Codreanu - președinte - critic și istoric literar, prozator, filosof al culturii și civilizației, Adrian Dinu Rachieru - membru - profesor universitar, critic literar, eseist și prozator, Vasile Spiridon - membru - profesor universitar dr., scriitor, critic, eseist, Mihaela Grădinariu – membru - profesoară, poetă, eseistă și Viorica Petrovici - membru - profesoară, poetă, eseistă.

„Vă așteptăm pe toți cei ce iubesc frumosul și jertfa întru spiritul sacru al poeziei și în sanctuarul restaurării memoriei oamenilor valoroși care mai sunt pe pământ sau în țara poeților din cer. Lucrările trimise, pentru această ediție, de către concurenți din multe județe ale țării (Constanța, Vaslui, Tulcea, București, Botoșani, Dâmbovița, Suceava etc.) au fost jurizate. Juriul a fost ales dintre membri ai Uniunii Scriitorilor din România, desemnat să stabilească ce candidați la gloria literară sunt mai valoroși în acest an”, a transmis scriitorul Ioan Manole.

Organizatorii festivalului sunt Centrul Cultural „Bucovina”, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, cu sprijinul Consiliului Județean Suceava. Se vor acorda premii în bani: Marele Premiu „Ion Cozmei” - 1.500 de lei; Premiul I - 800 de lei; Premiul II - 600 de lei; Premiul III - 400 de lei. Vor fi acordate și premii ale unor reviste literare, edituri, instituții de cultură, fundații. Scriitorul Ioan Manole a mai spus că Festivalul Interjudețean de Poezie „Ion Cozmei” (ce a luat ființă în anul 2018) devine, încet-încet, „o sărbătoare a poeziei tinere, a elevilor, a profesorilor ce scriu și trăiesc în sanctuarul poeziei și un loc de pelerinaj pentru admiratori și iubitori de literatură română, mari poeți ai timpului lor, scriitori, oameni de cultură, artiști, manageri de instituții culturale, dar și a noilor generații de literați care promit în aceste timpuri extrem de confuze pentru opțiunile noilor generații”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Interjudețean de Poezie „Ion Cozmei”, ediția a IV-a, își va desemna câștigătorii vineri, la Biblioteca Bucovinei.
 Vizualizări articol: 707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Festivalul Interjudețean de Poezie „Ion Cozmei”, ediția a IV-a, își va desemna câștigătorii vineri, la Biblioteca Bucovinei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei